Okullarda maske zorunluluğu kalkıyor haftada 3 gün test zorunluluğu geliyor! Türkiye'de Bilim Kurulu yarın toplanıyor

Okullarda maske zorunluluğu kalkıyor haftada 3 gün test zorunluluğu geliyor! Türkiye'de Bilim Kurulu yarın toplanıyor

Koronavirüsün etkisini kaybetmesiyle birlikte alınan tedbir kararları kaldırılıyor. Almanya'da alınan karar gereğince okullarda maske zorunluluğu kaldırıldı ancak haftada 3 gün test zorunluluğu var.

Almanya Bremen Çocuk ve Eğitim Departmanı, okullarda ve kreşlerde havalandırma gibi iyi bilinen hijyen önlemler dahilinde yeni kurallar getirilmesine karar verdi. Son zamanlarda koronavirüs tedbirlerini gevşetmeye hazırlanan departman 20 Nisan Çarşamba gününden itibaren yeni kuralları uygulamaya almış olacak.

Alınan yeni kararlar şu şekilde:
1- Maske zorunluluğu:
Almanya’da kutlanan Paskalya tatilinden sonra Bremen eyaletindeki hiçbir okulda ne öğrenciler ne de çalışanlar için ağız ve burun maskesi takma zorunluluğu olmayacak. Eğitim departmanı sözcüsü Maike Wiedwald, "Maske takmak isteyenler tabii ki takmaya devam edebilirler" diye konuştu.

Toplu ulaşımda zorunlu: Wiedwald ayrıca, okul çocukları da dahil olmak üzere yerel toplu taşıma araçlarında tıbbi maskelerin hala zorunlu olduğuna dikkat çekiyor.

2- Test zorunluluğu: Bir anaokulu çocuğu, kreşin girişinde bir kasede lolipop testini veriyor. Bremen'deki kreşlerde ve okullarda test yapma zorunluluğu şimdilik değişmeyecek. Mayıs ayında, olayla ilgili zorunlu bir testle değiştirilecek.

Şimdilik, bir önceki kural kreşlerde ve okullarda haftada üç test yapma zorunluluğu devam edecek. Öğrenciler yerinde test edilmek isteyip istemediklerini veya iki günden eski olmayan negatif test sonuçlarını yanlarında getirip getirmediklerini seçmekte serbest olacaklar.

3- İzolasyon: Virüse yakalanan kreş ve okul çocukları, tıpkı yetişkinler gibi evde kendilerini izole etmeye devam edecek ve ziyaretçi kabul etmelerine izin verilmeyecek.

BİLİM KURULU ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak "Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır" açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.