Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te öğrenciler düzenlenen törenle karnelerini aldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Malatya, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da eğitim gören öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Gaziantep'te İstiklal İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Ali Yerlikaya ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bazı sınıfları gezdi.

Kentte 486 bin 129 öğrenciye karne verileceğini ifade eden Yerlikaya, onlardan tatillerini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.

Vali Yerlikaya ve Tahmazoğlu, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere futbol, voleybol ve basketbol topu hediye etti.

- Malatya

Malatya'da da 770 okulda 166 bin 378 öğrenci karnelerini aldı.

Malatya Gazi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Mustafa Toprak, öğrencilerle sohbet etti ayrıca yaz tatilinde okumaları için kitap hediye etti.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya'nın kadim bir memleket olduğunu söyledi.

Malatya'da bütün güzellikleri birlikte yaşayacaklarını belirten Toprak, "Bugün Malatya'daki ikinci günümüz ve karne dağıtım törenindeyiz. Burada zaten olması gereken ülkemizi, milletimizi, vatandaşlarımızla birlikte daha iyi yaşatmak, var edebilmek, güzelliklerde buluşturabilmenin en temel noktalarından biri, eğitim ve öğretimi güçlü kılabilmektir." diye konuştu.

Toprak, öğrencilere yaz tatilinde dinlenmelerini bunun yanında bol bol kitap okumalarını önerdi ayrıca ailelerden, karnelerinde kırık olan öğrencilere duyarlı yaklaşmalarını istedi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve veliler de katıldı.

- Kilis

Kilis Valisi İsmail Çataklı, Hürriyet İlkokulu ve Umut Eğitim Merkezindeki Suriyeli öğrencilere karneleri dağıttı.

Öğrencilerle sohbet eden Çataklı, eğitimin önemine işaret etti.

Suriyeli misafirlerin sorunlarını dinleyen ve karne hediyelerini de veren Çataklı, daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullardaki 614 bin öğrenci karne aldı.

Profilo İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bazı sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilerle sohbet eden Yıldız ve İlci öğrencilerden tatili iyi değerlendirmelerini istedi.

Gazetecilere açılamada bulunan Yıldız, öğrencilerin yaz tatilinde dinlenerek, öğrenimlerini sürdürmelerini istedi.

Öğrencilerden özellikle bir sanat dalıyla uğraşmalarını isteyen Yıldız, "Yeteneklerini geliştirmelerini, spor, resim veya fotoğrafa ilgileri varsa ilgilenmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Kısaca dinlenerek ve öğrenerek geçirmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Milli Eğtim Müdürü Metin İlci ise Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusunun eğitim gördüğü il olduğunu belirtti.

- Adıyaman

Adıyaman'da 900 okulda 155 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen törene katılan Vali Abdullah Erin, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti ardından karnelerini dağıttı.

Çocukların, ülkenin geleceği olduğunu belirten Erin, "Onun için bu pırıl pırıl çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamalıyız. Çocuklarımız zor bir döneme giriyorlar. Çünkü, küreselleşen ve globalleşen dünyada kendi akranlarıyla yarışıyorlar. Evlatlarımızı da bunun farkında ve bilincinde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve bayrağına inanan, toplumun temel değerlerini bünyesinde taşıyan inançlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü bizim inançsız bir nesille bir yere varma şansımız yoktur. "dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler