Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Bingöl, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt'te öğrenciler 2 haftalık yarıyıl tatiline girdi

BİNGÖL (AA) - Bingöl, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt'te okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler karne aldı.

Bingöl Valisi Ali Mantı, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukları için anlamı olan bir günde birinci sınıflara karne vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bireyin toplum içindeki davranışlarını belirleyen en önemli basamağın ilkokul sıraları olduğunu anlatan Mantı, şöyle konuştu:

"Bu anlamda çocuklarımızın yaşamında ömürleri boyunca en önemli temel taşı ilkokul sıralarıdır. Burada aldıkları düşünce ve yaşam tarzını ömür boyu hayatlarına uygulayacaklar. Bugün 374 eğitim kurumumuzda 60 bin öğrencimizle Bingöl emsalleri arasında çok iyi bir yerde. Özellikle eğitim kurumlarımızın fiziki yapıları çok güzel. İlimizde eğitim öğretim son derece güzel bir şekilde ilerliyor."

Mantı, eğitim öğretime katkıda bulunanlara teşekkür ederek, birinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdi.

- Şırnak

Şırnak'ta da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 153 bin 440 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Yeşilyurt Mahallesi Orgeneral Edip Başer Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Mehmet Aktaş, çocuklara karnelerini dağıtarak tatil konusunda tavsiyelerde bulundu.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Aktaş, çocukların aileleriyle tatili en iyi şekilde geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Şırnak'ta 631 okulda 700 öğretmenin görev yaptığını belirten Aktaş, 153 bin 440 öğrenciye karne dağıtılacağını kaydetti.

Terör saldırılarında 10 okulun zarar görüp yıkıldığını, 70 okulun da hasar gördüğünü anımsatan Aktaş, şöyle devam etti:

"Yıkılan okullarımızın yerine daha fazlasını yapmaya başladık. Hasar gören 70 okulumuzu da onararak eğitim öğretim dönemine başında hizmete sunmuştuk. Bugün itibarıyla kısmen öğretmen eksiğimizin dışında eğitim öğretim anlamında bir sıkıntımız yok. Yaklaşık 80 okul veya eğitim biriminin inşaatı ve ihale süreci devam ediyor. 2018-2019 eğitim döneminde yapacağımız birçok okul olacak. İnşallah en fazla 2 yıla kadar Şırnak'ta ikili eğitimi bitireceğiz."

Temel amaçlarının öğrencilerin çağın gerektirdiği gibi eğitim almalarının sağlamak olduğunu aktaran Aktaş, bilgi ve beceri ile donatılmış, üreten ve ülkesine, milletine, ailesine bağlı hayırlı nesiller yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Batman

Batman'da 3 bin 200'ü Suriyeli toplam 170 bin 840 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın katılımıyla Batman Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Kurtaran, 170 bin 840 öğrenci ve 8 bin 500 öğretmenin yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.

Yöresel kıyafetiyle karnesini almaya gelen 3. sınıf öğrencisi Deniz Gülseren, karne gününün en mutlu günü olduğu için en güzel kıyafetiyle karnesini almaya geldiğini söyledi.

Veli Mircan Şimşek de çocuğu kadar heyecanlı olduğunu kaydetti.

Daha sonra öğrencilere karneleri verildi, Valilikçe başlatılan "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyası kapsamında en fazla kitap okuyan öğrenci Mustafa Ege'ye bisiklet hediye edildi.

- Siirt

Siirt'te 94 bin öğrenci karnelerini aldı.

75. Yıl İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Ali Fuat Atik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini veren Vali Atik, yoğun bir eğitim öğretim yılının geride kaldığını dile getirdi.

Atik, öğrencilerden tatili çok iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.

Tören, öğrencilere karneleri, çeşitli hediyeler verilmesi ve fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

- Mardin

Mardin'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. dönemine ait karne dağıtım töreni, merkez Artuklu ilçesinde Altınova İlkokulu'nda yapıldı.

Törene katılan Vali Mustafa Yaman ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :