Okullara ilk kar tatili gelir mi? Konya'da kar ufukta göründü
Konya'da bazı ilçelerde kar yağışı başladı ve merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay'da kar yağışı beklentisi var. Okulların tatil olmadığı konusu ise netleşmedi. 18 Şubat 2026 Konya'da okullar tatil mi?
Ramazan Ayı'nın arefesinde olan Konya'da şiddetli rüzgarlı bir gece yaşanıyor. Güney yönünden esen rüzgarların hızı açık alanlarda 48 kilometreyi bulmuş durumda. Şehrin batıda bulunan bazı ilçelerinde kar yağışı görüldüğü öğrenildi.
KAR YAĞIŞI MERAM, SELÇUKLU VE KARATAY'A GELİYOR
Gecenin ilerleyen saatlerinde de Konya şehir merkezindeki 3 ilçede Meram, Selçuklu ve Karatay'da da kar yağışı ihtimali bulunuyor. Meteoroloji yağmur tahmini yayınladı. Yabancı merkezler ise Konya şehir merkezinde sabahın ilk saatlerinde 15 santimetre kar bekliyor. Gelişmelerin bu yönde olması durumunda Konya Valiliği'nin okulları tatil etmesi ihtimali oldukça kuvvetli.

25 SANTİMETRE KAR TAHMİNİ VAR
Seydişehir'de beklenen kar kalınlığı 25 santimetre. Bozkır, Hadim ilçelerinde de aynı beklenti hakim.
KAR VE YAĞMUR AKŞAMA KADAR SÜRECEK
Konya'da 18 Şubat 2026 Çarşamba günü saat 21:00'a kadar kar yağışının yanı sıra yağmurun sürmesi bekleniyor.

KONYA'DA OKULLAR TATİL Mİ?
Kesinleşen bir durum olmaması nedeniyle okulların tatil edilip edilmediği sabah saatlerinde belli olacak.
MEMLEKET-ÖZEL HABER
