Okul kütüphanesine 2 ayda 2 bin kitap topladılar

Okul kütüphanesine 2 ayda 2 bin kitap topladılar

Dursunbey'de, bir lisenin öğretmen ve öğrencileri, sosyal medya ve yerel radyoları kullanarak yaklaşık 2 ayda, okulun kütüphanesi için yurt içi ve yurt dışından 2 bin adet kitap topladı- Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Karaduman: - "Bu

BALIKESİR (AA) - RAMAZAN ATAM - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, bir lisenin öğretmen ve öğrencileri, sosyal medya ve yerel radyoları kullanarak yaklaşık 2 ayda, okulun kütüphanesi için yurt içi ve yurt dışından 2 bin adet kitap topladı.

Sosyal medyanın etkisiyle kısa sürede ülke sınırlarını aşan kampanya kapsamında liseye, İngiltere, Almanya ve Avustralya'dan çok sayıda kitap ulaştı.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Karaduman, AA muhabirine, okul kütüphanesi için kısa süre önce bir kampanya başlattıklarını söyledi. Okul kütüphanesini geliştirmek için öğrenci ve öğretmenlerle, sosyal paylaşım siteleri ile yerel radyoları kullanarak kitap yardımı talep ettiklerini belirten Karaduman, "Bu etkinliğimiz uluslararası boyuta ulaştı. İngiltere, Almanya, Avustralya ve yurt içinden birçok yerden güncel kitaplar, kargo bedelleri ödenmiş olarak bağış geldi. 2 binin üzerinde kitap sayısına ulaştık." dedi.

- "Edebiyat Sokağı"

Bu süreçte okul kütüphanesinin koridorunu "Edebiyat Sokağı"na dönüştürdüklerini vurgulayan Karaduman, şöyle devam etti:

"Edebiyat Sokağı adını verdiğimiz koridorun tavanından iplerle ünlü edebiyat büyüklerimizin yazı ve şiirlerini sarkıttık. Duvarlara edebiyata uygun resimler yaptık. Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Abdurrahim Karakoç, Can Yücel, Atilla İlhan, Özdemir Asaf, Mehmet Akif Ersoy gibi edebiyatçılarımızın eserlerinden alıntılar ve şiirler yazılı kağıtlar tavandan sarkıtılarak öğrencilerin dikkatlerini çekerek, edebiyat tarihimizin ünlü isimleri ve eserlerinden haberdar olmalarını sağlamayı amaçladık."

Karaduman, okulda yeni bir uygulama başlattıklarını ve her pazartesi ve perşembe günleri, tüm öğrencilerin bir saat boyunca kitap okuduğunu anlattı.

- İş yerlerinin öğrenci taleplerine yetişemiyorlar

Mustafa Karaduman, öğrencilerinin, son sınıfta alanlarını ilgilendiren branşlarda çeşitli iş yerlerinde beceri eğitimine katıldıklarını, bu süreçte sigortalarının da devlet tarafından ödendiğini belirtti.

Bu nedenle, iş yeri sahiplerinin öğrencilerine olan taleplerinin arttığını ifade eden Karaduman, şunları kaydetti:

"Şu an itibarıyla gelecek yıl için beceri eğitimine katılacak öğrenci kabul etmek istediklerini beyan eden esnaflarımız, sıraya girmeye başladılar. Öğrencilerimizin de iş yerlerine öğrendikleri yenilikleri uygulayarak esnaflarımıza katkı sağladıkları görülmektedir. Bu talepler doğrultusunda velilerimizin de memnuniyetleri bizlere ulaşmaktadır. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğrenci talepleri ve okulumuzun fiziki şartlarından dolayı talepleri karşılayamayacağımız öngörülmektedir."


Okul kütüphanesine 2 ayda 2 bin kitap topladılar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :