Öksüz engelliyi evlatlık aldılar
Seydişehir'de bir çift, annesi ölen babasının ise ilgilenemediği 34 yaşındaki zihinsel engelli kızı evlatlık edindi. Çift, zihinsel engelli kıza 6 yıldır kendi çocukları gibi bakarak bir insanlık örneği sergiliyor.
Seydişehir'de bir çift, annesi ölen babasının ise ilgilenemediği 34 yaşındaki zihinsel engelli kıza 6 yıldır çocukları gibi bakarak bir insanlık dersi veriyor.
Alüminyum Fabrikası'ndan emekli olan Hüsamettin Değer (47) ile ev hanımı olan eşi Hayriye Değer, (46) örnek davranışlarıyla çevresindekilerin takdirini kazandı. Hüsamettin Değer yaptığı açıklamada, 10 yıl önce eşini kaybeden M.P'nin zihinsel engelli kızı Serap'la 6 yıl önce Sofuhane Mahallesi'nde, kendi evlerinin yanına taşındıklarını söyledi. Babanın ilgilenemediği Serap'ı evlat edindiklerini vurgulayan Değer, "Serap bugün 34 yaşında ancak fiziksel durumu, 13-15 yaşlarındaki çocuk görünümünde. Daha önce bakımsızlıktan çok kötü durumda olan Serap şimdi oldukça sağlıklı" dedi.
Serap'ın 6 yıl önce evlat edindiklerinde yürüyemez durumda olduğunu, muayene ettirdikleri doktorun önerileri doğrultusunda yaptırdıkları egzersizler sayesinde artık yürümeye başladığını ifade eden Değer, şunları kaydetti: 5 çocuğumuz, 7 de torunumuz var. Ancak Serap'ı çocuklarımız ve torunlarımızdan hiçbir zaman ayrı tutmadık. Onu öz çocuğumuz gibi seviyoruz. Serap ile ilgilenmeye başladıktan sonra çevremizdeki insanlar bize yardım etmek istediler ancak, biz bu işi insani bir görev olarak gördüğümüz için, gelen yardım taleplerini kabul etmedik. Serap'ın yanımızda kalmasıyla alakalı bu fiili durumu yasal olarak da
sağlam zemine oturttuk.