"Öksüz" akciğer hastalıkları İstanbul'da tartışılacak

"Öksüz" akciğer hastalıkları İstanbul'da tartışılacak

İSTANBUL (AA) - Türk Toraks Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenecek sempozyumda, nadir görüldükleri için "öksüz hastalıklar" olarak tanımlanan,...

İSTANBUL (AA) - Türk Toraks Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenecek sempozyumda, nadir görüldükleri için "öksüz hastalıklar" olarak tanımlanan, "pulmoner vasküler ve interstisyel akciğer hastalıkları" konusunda güncel gelişmeler ele alınacak.

Türk Toraks Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pulmoner Vasküler ve İnterstisyel Akciğer Hastalıklarında Güncel Gelişmeler Sempozyumu, 12-14 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Toraks Derneği Klinik Sorunlar Çalışma Grubu ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. N. Gülfer Okumuş, az görülmeleri nedeniyle pulmoner vasküler ve interstisyel akciğer hastalıklarının, "öksüz hastalıklar" diye nitelendirildiğini kaydetti.

Bu hastalıkların tanısının, ancak ipuçları iyi değerlendirildiğinde konulabildiğine işaret eden Okumuş, şunları kaydetti:

"Nadir olarak karşılaşılsa da bilgi sahibi olan uzmanların artmasıyla tanı koyma oranı artmaktadır. Böylece solunum yetmezliğine kadar ilerleyen şikayetleri olan hastalara tıbbi açıdan yardımcı olabilme şansı yakalanabilmektedir. Ayrıca tedavisi olmayan hastalıklar arasında yer aldığı düşünülen bu hastalıkların bir bölümünde son 5 yılda tedavi ile ilgili olumlu gelişmeler meydana gelmiştir. Erken tanı konulup, uygun tedavinin başlanması ile sonuçlar daha da yüz güldürücüdür."

Bu hastalıkların önemli bir bölümünün, göğüs hastalıkları dışındaki tıp branşlarını da ilgilendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Okumuş, bu nedenle düzenlenecek sempozyuma göğüs hastalıklarının yanı sıra radyoloji, romatoloji ve kardiyoloji uzmanlarının da katılacağını, sempozyumda bu hastalıklara ilişkin güncel gelişmelerin ele alınacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler