Oksijen maskesi de kalp masajı da kurtarmaya yetmedi

Oksijen maskesi de kalp masajı da kurtarmaya yetmedi

Antalya'da Güzeloba Mahallesi'nde İranlı bir ailenin evinde çıkan yangında, itfaiye ekipleri yoğun duman altında köpekleri kurtarmak için çaba sarf etti ancak başarılı olamadı.

Antalya'nın Güzeloba Mahallesi'nde, dün saat 15.30 sıralarında bir sitenin giriş katında meydana gelen yangın, acil müdahale ekiplerini alarma geçirdi. İran uyruklu Raşit B.'nin evde olmadığı sırada çıkan yangını fark eden komşuları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verdi. Olay yerine hızla sevk edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve polis ekipleri, kısa sürede adrese ulaştı.

Oksijen maskesi de kalp masajı da kurtarmaya yetmedi

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, içeride Raşit B.'ye ait olduğu belirtilen 2 köpeğin olduğunu öğrendi. Yoğun duman altında cesurca hareket eden itfaiye erleri, köpekleri dışarı çıkarmak için büyük çaba harcadı. Ancak, köpeklerin durumu ağırdı. Nefes almakta zorlanan köpeklere bir itfaiye eri kendi oksijen maskesini takarak yardım etmeye çalıştı. Aynı zamanda kalp masajı yaparak hayatlarını kurtarmaya çabaladı. Ne yazık ki, tüm çabalara rağmen köpeklerin hayatları kurtarılamadı.

Oksijen maskesi de kalp masajı da kurtarmaya yetmedi

Yangına şahit olan apartman görevlisi Ali Bekmezci, elektrik şalterlerini kapatarak apartman kapısını açtığını ancak yoğun duman nedeniyle içeriye giremediğini ifade etti. Bekmezci, "Yoğun bir duman vardı. Kapıyı açtım, içerisi zindan gibiydi. Göz gözü görmüyor, nefes dahi alınamıyordu. Köpeklerin içerde olduğunu biliyordum. Ama bir şey yapamadım" şeklinde konuştu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi verilmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.