Oklar, Kahraman Bagatır için atılacak

Oklar, Kahraman Bagatır için atılacak

- Sezonun ilk açık hava organizasyonu olan Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, 12 ülkeden 666 sporcunun katılımıyla perşembe günü Antalya'da başlayacak - Milli Takım Teknik Direktörü Ergin:"Katılacağımız ilk turnuva, olimpiyat vizesi yolunda hazır


ANKARA (AA) - Okçulukta açık hava sezonunun ilk organizasyonu olan Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, 31 Mart Perşembe günü Antalya'da start alacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) tarafından, 2009 yılında hayatını kaybeden federasyon başkan vekillerinden Kahraman Bagatır'ın anısına düzenlenen turnuva, bu yıl 7. kez yapılacak.

Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde, 4 gün sürecek organizasyonda, 12 ülkeden 666 sporcu ok atacak.

Milli Takım Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya 230 yabancı, 436 Türk sporcunun katılacağını belirterek, "23-29 Mayıs'ta İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası ve 13-19 Haziran'da Antalya'da yapılacak Dünya Kupası öncesinde milli takım kadromuzu netleştirdik. Katılacağımız ilk turnuva, olimpiyat vizesi yolunda hazırlık niteliği taşıyor." dedi.

Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nın olimpiyatlara vize almak için son iki organizasyon olduğuna dikkati çeken Ergin, "Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması'nda, hem takımın durumunu görmüş olacağız hem de yarışma deneyimi kazanacağız." diye konuştu.

7. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, bayanlar ve erkeklerde, olimpik ve makaralı yay kategorilerinde düzenlenecek. Kulüplerin ve ülke milli takımlarının ayrı ayrı kendi aralarında da yarışacağı organizasyon, 3 Nisan Pazar günü yapılacak bireysel finallerle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :