Ogün Samast, İstanbul’daki duruşmaya Trabzon'dan katıldı

Ogün Samast, İstanbul’daki duruşmaya Trabzon'dan katıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada bugün SEGBİS sistemi ile İstanbul'daki duruşmaya katılmak üzere Trabzon Adliyesi'ne geldi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmak için 6 Aralık 2023 tarihindeki ilk duruşmaya Akçaabat Adliyesi'nden katılan Ogün Samast, duruşmaya bu kez güvenlik gerekçesiyle Trabzon Adliyesi'nden katıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden İstanbul'daki duruşmaya SEGBİS ile katılan Samast, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 15 Kasım 2023 tarihinde koşullu salıverilme kapsamında tahliye olmuştu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili olan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Ogün Samast, yargılandığı örgüt davasında savunma yaptı. Samast savunmasında, "Benim bu olayı yapma sebeplerimden biri de Yasin'in bana baskı kurması, tehdit etmesiydi. Bana "sana bu işi anlattık, bu işi sen yapacaksın, bu işten vazgeçersen, yapmazsan bedeli ağır olur, bedelini ödersin" gibi şeyler söyledi. Ben Yasin yüzünden istemediğim olaya dahil oldum. Sonra da zaten bedelini ödedim, o da hala ödemeye devam ediyor" dedi. Mahkeme, Samast'ın adli kontrol tedbirinin devamına ve dava dosyasının mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine hükmetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.