Öğretmenler Günü hediyesi ablasının böbreği

Öğretmenler Günü hediyesi ablasının böbreği

Mersin'de yaşamını diyalize girerek sürdüren 48 yaşındaki öğretmen Ayşe Kahraman, ablasından nakledilen böbrekle hayata tutundu- En büyük hayali öğrencilerine kavuşmak olan 24 yıllık öğretmen Kahraman:- "Ablamdan en anlamlı Öğretmenler Günü hediyesi oldu.

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Mersin'de yaşayan 24 yıllık Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ayşe Kahraman, yaşama tutunmak için beklediği böbreğe, Öğretmenler Günü öncesi ablasının fedakarlığı sayesinde kavuştu.

Evli ve bir çocuk annesi 48 yaşındaki Ayşe Kahraman, vücudunda şişlik ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Kahraman'a böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Acilen ambulansla Adana'daki özel bir hastaneye sevk edilen Kahraman'ın iki böbreğinin de iflas ettiği anlaşıldı.

Yoğun bakım ünitesine alınan ve burada 3 gün yaşam savaşı veren Kahraman, yoğun bakım sonrası diyalize girmeye başladı ve ilaç tedavisi uygulandı.

Kahraman, bir yakınının tavsiyesi ile tedavi olmak için Antalya'ya geldi. Medical Park Hastanesi'ne başvuran Kahraman'a, yapılan tetkikler neticesinde acil böbrek nakli olması gerektiği bildirildi. Kahraman'a böbreğini vermek için önce ablalarından Teslime Bolat gönüllü oldu. Yapılan kontrollerde Bolat'ın böbreğinin uyumlu olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Kahraman'ın diğer ablası 62 yaşındaki Hatice Kaplan devreye girdi.

Kaplan'ın böbreğinin nakil için uygun olduğunun tespit edilmesinin ardından, hastanenin organ nakli merkezi başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından operasyon gerçekleştirildi. Ablasından alınan böbrek nakledilen Ayşe Kahraman, sağlığına kavuştu.

- "Öğrencilerimin desteği bana büyük güç verdi"

Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kontrol için Antalya'ya geldiğinde Prof. Dr. Alper Demirbaş'ın kendisine, "Senin bu sonuçlarla yaşaman mucize. Üzerinden tanker geçmiş gibi. Acil nakil olman gerekiyor." dediğini aktardı.

Nakil olmadan önce ayağının şişkinlik nedeniyle fil hastalarınınki gibi olduğunu ve bu nedenle yürümekte bile zorluk çektiğini kaydeden Kahraman, ameliyat sonrası şişliğin indiğini ve normal hayatına döndüğünü dile getirdi.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Kahraman, "Sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladım. Sağlığımın bozulması kadar öğrencilerimden uzak kaldığıma da üzülüyordum. Öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim sosyal medya aracılığıyla bana mesaj atıyor ve beni özlediklerini söylüyorlardı. Tedavi sürecinde öğrencilerimin desteği bana büyük güç verdi. Sağlığıma kavuşmamda onlar da etken oldu. Bir an önce iyileşip öğrencilerime kavuşmak istiyorum. Okuluma dönmek istiyorum." dedi.

Ameliyatın, Öğretmenler Günü öncesine denk gelmesinin ayrı bir anlam taşıdığını kaydeden Kahraman, "Ablamdan en anlamlı Öğretmenler Günü hediyesi oldu. Öğrencilerim öperdi, kutlardı. Öğretmenler Günü'nde her yıl çiçek alırdım bu yılki hediyem böbrek oldu. Farklı ve çok güzel bir hediye oldu. Yaşadığım zorlukları geride bırakarak ailemle ve öğrencilerimle mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmek istiyorum." diye konuştu.

Hastanenin nefroloji bölümünde görevli Prof. Dr. Asuman Yavuz ise hastanın nakil sonrası sonuçlarının oldukça sağlıklı olduğunu söyledi. Kahraman'ın, yürüyemez haldeyken nakilden sonra eski günlerine döndüğünü belirten Yavuz, "Hastamız bir süre daha kontrol altında tutulduktan sonra öğrencilerine dönebilir. Öğretmenler Günü öncesinde bu naklin yapılması da anlamlı oldu. İyi bir öğretmeni öğrencileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :