Öğretmenler Çanakkale’yi okula getirdi

Öğretmenler Çanakkale’yi okula getirdi

Ermenek'te öğrencilerin emeğiyle hazırlanan müze, Çanakkale Zaferi'nin anlamını yaşatıyor.

Ermenek'te, öğrencilerin bire bir rol aldığı ve Türkçe Öğretmeni Ersin Ay'ın öncülüğünde gerçekleştirilen bir proje kapsamında açılan Çanakkale Müzesi, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Açılış törenine Ermenek Kaymakamı Fatih Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Bozcu ve İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır da katılarak destek verdi.

Öğretmenler Çanakkale’yi okula getirdi

Türkçe Öğretmeni Ersin Ay, yaklaşık bir ay boyunca 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için öğrencilerle birlikte çalıştıklarını belirtti. Ay, "Çocuklarımıza derslerde önemli günlerde Çanakkale'yi anlatıyoruz, fakat tam anlamıyla aktaramıyorduk. Bu nedenle öğretmen arkadaşlarımızla birlikte müze projesini hayata geçirdik. Çocuklarımızla birlikte bir ay boyunca yoğun bir şekilde çalışarak müzeyi oluşturduk. Bu süreçte öğrencilerimizin gösterdiği emek ve katkılarına minnettarız." dedi.

Öğretmenler Çanakkale’yi okula getirdi

Müze içerisinde Atatürk'ü canlandıran Muhammed Enes Çelebi de duygularını dile getirdi. Çelebi, "Atatürk'ü canlandırmak benim için gurur verici bir deneyim oldu. Hocalarımızın yardımıyla kıyafet ve benzetmelerle daha da gerçekçi bir görünüm elde ettik. Bu projede yer almak bana büyük bir mutluluk verdi." şeklinde konuştu.

Öğretmenler Çanakkale’yi okula getirdi

Müze gezisine katılan diğer öğrenciler de duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler. Müze, bir hafta boyunca diğer okul öğrencileri, öğretmenler ve Ermenek halkının ziyaretine açık olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.