Öğretmen ve öğrencilerden Halep'e yardım

Öğretmen ve öğrencilerden Halep'e yardım

Sultangazi'de öğretmen ve öğrencilerden toplanan paralarla alınan yardım malzemelerini taşıyan 10 tır, Halep'e hareket etti

İSTANBUL (AA) - Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde öğretmen ve öğrencilerden toplanan paralarla alınan yardım malzemelerinin bulunduğu 10 tır, Suriye'nin Halep kentine doğru yola çıktı.

İHH ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde Halep'e yardım kampanyasının başlatılmasının ardından, öğretmen ve öğrencilerin yardımlarıyla alınan 300 bin liralık yardım malzemesi tırlara yüklendi.

Sultangazi Merkez Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından açıklama yapan İHH Sultangazi Temsilcisi Vedat Yüksel, yardımların öğrencilerin harçlıklarından biriktirilerek oluşturulduğunu belirterek, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, tırlarla Hatay sınırına gideceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İHH'nın bütün dünyaya Halep'in çocuklarına sahip çıkmayla ilgili bir çağrısı var. Biz de inşallah orada olacağız. Bazı çocuklarımız mektup yazmışlar, ben 3-4 mektubu okudum. Hüngür hüngür ağlıyorsunuz. O çocukların duyguları ve mesajları çok önemli."

Yardıma katkıda bulunan ortaokul öğrencisi Rüveyda Elimaya, "Halep'te çok zor durumda Müslüman kardeşlerimiz var. Onlara harçlıklarımızla un ve ekmek yardımı yapmaya çalıştık. Müslüman kardeşlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırları, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın yaptığı duanın ardından Halep'e doğru yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :