Öğretmen katilinin davası

Öğretmen katilinin davası

Pendik'te "kendisini öldürmesi için kiralık katil olarak tuttuğunu" öne sürdüğü kadın öğretmeni öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı- Sanık Tanju Doğan:- "Onun ölmesini istemiyord

İSTANBUL (AA) - Pendik'te, "kendisini öldürmesi için kiralık katil olarak tuttuğunu" öne sürdüğü kadın öğretmeni öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle hakim karşısına çıktı.

Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tanju Doğan ve ölen öğretmen İlkay Sivaslı'nın ağabeyi ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Duruşmada savunması alınan sanık Doğan, olay tarihinde İlkay Sivaslı'nın kendisini aradığını belirterek, şunları anlattı:

"Ben otelde kalıyordum. 'Gel kahvaltı yapalım' dedi. Eve gittim. Birlikte kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra İlkay Sivaslı yere düşer gibi oldu. Ben kendisini tuttum ve oturttum. Zaten psikolojik sorunları vardı. Ancak sorunlarını hiçbir zaman anlatmamıştı. Bana sadece ölmek istediğini söylüyordu. Yatağa geçti. 'Beni öldür' dedi. Ben yapamayacağımı söyledim. Bana bir tokat attı. Sonra yatağa yattı. Battaniyeyi üzerine sardım. Üşümesin diye ayaklarını kapattım. Yataktaki yastığı bana verdi. Silah da yastığın yanındaydı. Yastığı karnının üzerine koydu. Silahı da elime tutuşturdu. 'Beni vur' dedi. Silahı tutarken tetiği tuttuğum parmağımı bastırdı. Silah ateş aldı. Ben çığlık attım, o da çığlık attı."

İlkay Sivaslı'nın yaralandıktan sonra polisi ve ambulansı aramaması için kendisini engellediğini öne süren sanık Doğan, "Hatta telefonumu fırlattı. 'Nabzımı kontrol et, öldüğümden emin ol öyle git' dedi. 'Beni hatırlayıp bana dua edersin' deyip kendisini videoya çekmemi istedi. Telefonum sende kalacak dedi." diye konuştu.

Sanık Doğan, daha sonra 112'yi arayarak eşinin kalp krizi geçirdiğini söylediğini ifade ederek, olay yerinden ayrıldığını, hastaneleri arayarak nerede olduğunu öğrendiğini ve hastaneye gittiğini anlattı.

İlkay Sivaslı ile telefonda tanıştıklarını kaydeden sanık Doğan, "İlkay Sivaslı bir kaç kez ihtihara kalkışmıştı. 'Hayattan umudum yok' diyordu. Elime silahı aldığımda parmağım tetikteyken maktulün parmağıma bastırması üzerine silah ateş aldı. Ben bu olayı yapma taraftarı değildim. Onun ölmesini istemiyordum. Kendisi ölmek istediğini söyleyince ben oyalamak için söylediğini yapıyordum." ifadelerini kullandı.

- "Olaydan bir gün önce 'katilimle geziyorum' demişti"

Tanık olarak dinlenen İbrahim Ece de İlkay Sivaslı ile uzun yıllar arkadaşlığının olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben evlendikten sonra da arkadaşlığımız devam etti. İki üç kez intihara kalkıştığını biliyorum. Kendisi bana cinlerle yaşadığını, 3 tane cini olduğunu bu nedenle yaşamak istemediğini söylemişti. Olaydan bir gün önce görüştük. 'Ne yapıyorsun?' diye sorduğumda 'katilimle geziyorum' demişti. Bunun ne demek olduğunu sorduğumda 'katil ne demekse o' dedi ve telefonu kapattı. Ben de 'kardeşini arayacağım' diye mesaj attım. Ertesi sabah telefonuma 'seni seviyorum, rüyalarına geleceğim. Hoşça kal' diye mesaj attı. Aramak istedim ama telefonu kapalı olduğu için ulaşamadım."

Tanık Hacer Demirhan da İlkay Sivaslı'nın 3,5 yıl kızının öğretmenliğini yaptığını kaydederek, "Çok iyi bir kadındı. Kardeş gibi olmuştuk kendisiyle. Maddi açıdan sorunları vardı. Fala çok inanıyordu. Biri dese ki 'şu hoca çok iyi' gidip ona sorunlarını anlatırdı. Ancak ben kendisini öldürtebilecek bir insan olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

İlkay Sivaslı'nın kardeşi İbrahim Sivaslı da sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Buna tepki gösteren Doğan ise "İlkay Sivaslı bana, İzmir'deki kız kardeşinin ölmesi için kendisine siyanür gönderdiğini anlatmıştı." dedi.

Bu sözlere sinirlenen İbrahim Sivaslı ise güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle duruşma salonundan çıkarıldı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde daha önceden gördüğü tedaviye ilişkin evrakların istenmesine karar verdi.

Sanığın, tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Tanju Doğan'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :