Öğretim üyesi baba oğulun sevdası

Öğretim üyesi baba oğulun sevdası

Baba-oğul Tekinşen’lerin dondurma üzerine hazırladıkları kitap rehber niteliği taşıyor.

Baba-oğul Tekinşen’lerin dondurma üzerine hazırladıkları kitap, bu alanda çalışma yapmak isteyen herkese kolaylıkla çalışma metotlarını sunan rehber niteliği taşıyor.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. O. Cenap Tekinşen ile yine aynı ana bilim dalı öğretim üyesi oğlu Yrd. Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen'in 35 yıl süren araştırmaların sonucunda "Dondurma" adında bir kitaba imza attılar. Türkiye'de dondurma adıyla yayımlanan tek kaynak olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen, 3000 yıllık maziye sahip dondurmanın Türkiye'de üstün kaliteli üretilmesi için böyle bir çalışmaya yöneldiklerini söyledi.

Dondurma alanında Türkiye'de son 25 yılda gözle görülür gelişmeler yaşandığını ifade eden Tekinşen, "Bu gelişmelere rağmen özellikle üretim bilinçli yapılmamaktadır. Geleneksel üretimin yanısıra modern üretime geçilmesi hem dondurma pazar payını artıracaktır hem de halkın daha kaliteli dondurma tüketmesi sağlanacaktır" diye konuştu. Zeki Dursun