Öğrencilerin 15 Temmuz şehitlerine mektupları kitap oldu

Öğrencilerin 15 Temmuz şehitlerine mektupları kitap oldu

Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin FETÖ'nün darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara yazdığı çok sayıda mektup, okul yönetimince kitaplaştırıldı

ISPARTA (AA) - Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara yazdığı mektuplar, okul yönetimince kitap haline getirildi.

Lisede edebiyat öğretmenliği yapan Enis Esgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da şehit olanlara çok şey borçlu olduğunu dile getirdi.

Esgin, okul olarak şehitlere saygı ve şükranlarını göstermek için bir proje hazırladıklarını ve öğrencilerinden 15 Temmuz şehitlerine birer mektup yazmalarını istediklerini anlattı. Esgin, okuldaki çok sayıda öğrencinin şehitlerle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden mektupları kaleme aldığını söyledi.

Öğrencilerin mektuplarını incelediklerini ve bunların 42'sini derleyerek kitaplaştırdıklarını ifade eden Esgin, şu değerlendirmede bulundu:

"Mektuplarda öğrencilerin duygu yoğunluğu çok fazlaydı. Öğrencilerimizin bazıları 15 Temmuz direnişini Çanakkale Savaşı'na, bazıları Malazgirt Savaşı'na, bazıları da Bedir Savaşı'na benzettiler. Bu anlamda öğrenciler milli bir bilinç içerisinde duygularını çok başarılı şekilde ortaya koydular."

Öğrencilerden Betül Duru, öğretmenlerine kendilerini anlamlı bir konu üzerine yazmaya teşvik etmelerinden dolayı teşekkür etti. O geceyi kendisinin de yaşadığını ve mektup yazarken o anları tekrar hatırladığını vurgulayan Duru, ortaya çok güzel mektupların ortaya çıktığını anlattı.

Sami Kökmen, 15 Temmuz şehitlerine mektup yazarken büyük bir gurur ve heyecan duyduğunu, sadece 15 Temmuz şehitlerini değil, Çanakkale'de ve terörle mücadelede şehit olanları da mektubu yazarken anımsadığını dile getirdi. Kökmen, 15 Temmuz'da şehit düşenlere şükran borçlu olduklarına işaret etti.

Fatma Sehir de darbe girişimi gecesinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. 15 Temmuz'da Türkiye'yi gruplara ayırmak isteyenlere birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterdiklerini söyleyen Sehir, şehit olanlara teşekkür etmek için böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Okul Müdürü Lokman Kaplan, öğrencilerin mektuplarını kitaplaştırdıklarını ve kentteki tüm okullara dağıttıklarını bildirdi.

Mektuplara çok olumlu tepkiler geldiğini ifade eden Kaplan, diğer okullarda da buna benzer proje yapma fikrinin oluştuğuna dikkati çekti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :