Öğrencilere uygunsuz fotoğraf gönderdi, 'Sevgilime atacaktım' dedi
Ankara’nın Sincan ilçesinde bir lisede görevli beden eğitimi öğretmeninin, okulun kız voleybol takımının mesaj grubuna uygunsuz görüntü gönderdiği iddiasıyla gözaltına alındığı, görevine son verildiği ve tutuklandığı bildirildi.
Ankara’nın Sincan ilçesinde Yenikent İlksan Anadolu Lisesi’nde görevli beden eğitimi öğretmeni N.Ş. (52) hakkında, okulun kız voleybol takımının bulunduğu mesajlaşma grubuna uygunsuz görüntüler gönderdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Velilerin şikâyeti üzerine işlem başlatıldı
İddiaya göre olay 13 Kasım akşamı meydana geldi. Velilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, öğretmeni gözaltına aldı. Aynı zamanda görevine son verilen N.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüphelinin ifadesi
Şüphelinin ifadesinde, görüntüleri sevgilisine göndermeye çalışırken yanlışlıkla öğrencilerin bulunduğu grupta paylaştığını söylediği öğrenildi.
Veliler sürecin takipçisi
Veliler, çocuklarının yaşadıklarından dolayı manevi zarar gördüğünü belirterek sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti. Bazı veliler, öğretmenin daha önce de benzer davranışlarda bulunduğuna ilişkin iddialar bulunduğunu ileri sürdü.
Mağdur öğrencinin anlatımı
Mağdur öğrencilerden biri, gruptaki yazışmaları takip ederken uygunsuz görüntüleri gördüğünü, yaşananlar sonrası ailesine durumu anlattığını ve kendisini güvende hissetmediğini söyledi.
Okul idaresinden açıklama
Okul yönetiminin, olayın ardından gerekli idari işlemleri başlattığı ve ilgili kişinin okula bir daha giremeyeceğini velilere bildirdiği aktarıldı.
Olayla ilgili adli ve idari sürecin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: