Öğrencilere Pazartesi günü PCR testi yapılacak mı?

Öğrencilere Pazartesi günü PCR testi yapılacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrencilere tarama testi yapılacağı açıkladı. TTB, “Bu bir saha çalışmasıysa fikir doğru usul yanlış” dedi. Koca velilerden onay isteneceğini duyurdu.

Okullarda PCR testi yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilgi ile takip edilen konuya yönelik açıklamayı sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi hesabı üzerinden Okullarda öğrencilere PCR testi yapılacak mı? Okullarda PCR test zorunlu mu olacak? sorusuna açıklık getirdi.

Bakan Koca, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" dedi.

ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN PCR TESTİ YAPTIRMASI ZORUNLU MU?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine PCR testi konulu genelge gönderildi.

Genelgede; başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi istenecek.

PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.