Öğrencilerden sokak kedilerine yuva

Öğrencilerden sokak kedilerine yuva

Hatay'da "Patikondu ve Liseli Müteahhitler" projesi kapsamında öğrenciler, sokak kedileri için kulübeler yaptı

HATAY (AA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde "Patikondu ve Liseli Müteahhitler" projesi kapsamında öğrenciler, sokak kedilerine kulübeler yaptı.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dörtyol Belediyesi ile Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği işbirliğindeki 15 lise öğrencisinin yer aldığı proje, sokakta yaşayan kedilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlandı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, topluma yararlı her projede yer aldıklarını belirterek, bu tür girişimlerin çoğalmasını temenni etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da, projenin, 'Merhamet etmeyene merhamet edilmez' hadisinden yola çıkarak hazırlandığını söyledi.

Projenin öğrencilere merhameti, yardımseverliği, kaynaşmayı ve empatiyi aşılaması adına önemli olduğunu vurgulayan Toksoy, projenin herkese örnek olmasını diledi.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer ise, amaçlarının, doğayı koruyan, seven, dünya ekseninde kendinden başka canlıların da yaşadığını anlayan bir nesil yetiştirmek olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :