Öğrencilerden Halisdemir'in babasına mektup

Öğrencilerden Halisdemir'in babasına mektup

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde lisesi öğrencileri, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in babasına hitaben kaleme aldıkları mektuplarda, "bizi de ailenizden sayın" mesajını iletti

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde lise öğrencileri, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in babasına, "bizi de ailenizden sayın" notunun bulunduğu mektuplar gönderdi.

Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi öğrencileri, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinliği kapsamında yazmış oldukları bir birinden farklı 370 mektubu, öğretmenleriyle birlikte Niğde'de yaşayan baba Hasan Hüseyin Halisdemir'e ulaştırılmak üzere Andırın PTT Şubesine teslim etti.

Öğrencilerden Rahime Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesini seven biri olarak böyle bir görevi yapmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerden Erkan Sefa Sarıbıyık da ellerinde silah, altlarında tank olmadığını belirterek, bu vatanın evlatlarının sokağa çıkıp göğsünü gere gere, "vatandan gayrı neyimiz var" diyerek karşılık verdiğini vurguladı.

Yazdıkları mektupla baba Hasan Hüseyin Halisdemir'in yanında yer aldıklarını dile getiren Sarıbıyık, "15 Temmuz gecesi vatanı savunmak için Ömer Halisdemir yiğidimiz, öncümüz, kahramanımız kendini siper etti. Bu vatanın evlatları onu asla unutmayacak, unutmayacağız." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya da öğrencilere anlamlı davranışları için teşekkür etti.

Baba Halisdemir'e hitaben yazılan mektuplardan birinde şu ifadeler yer alıyor:

"Merhaba Hasan Amca, Biz Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi öğrencileri olarak vatanımızın şehidi için mektup yazdık. O, sadece Niğde'nin kaybı değildi o bütün Türkiye'nin kaybıydı çünkü o bizim abimizdi. Size duygularımızı ifade etmek için mektuplar yazdık, lütfen kabul edin. Bizi de ailenizden sayın. Ömer abimiz yanınızdan ayrılmış olabilir. Ama artık hepimiz Ömer Halisdemiriz. Allah ondan binlerce defa razı olsun. O olmasaydı buralarda olacağımızı zannetmiyorduk. Onun gibi kocaman yürekli iyi bir evlat yetiştirdiğiniz için size çok minnettarız. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Ömer Halisdemir ismi hiç kimsenin aklından çıkmayacak, bundan emin olabilirsiniz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :