Öğrencilerden Acıgöl'ü Koruma Seferberliği

Öğrencilerden Acıgöl'ü Koruma Seferberliği

Karapınar'ın gençleri, Acıgöl'ün temizliği için seferber oldu. İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğrencileri, çevre bilincini artırmak amacıyla göl kenarında kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, çevre bilinci ve sorumluluğunu artırmak adına önemli bir adım attı. Öğrenciler, sosyal sorumluluk programı kapsamında Acıgöl'de gerçekleştirdikleri çevre temizliği etkinliğiyle dikkat çekti.

Etkinliğin danışmanlığını öğretmenleri Abdullah Pınarcık yürütürken, 11-C sınıfı öğrencileri göl kenarında bir araya gelerek çevre temizliği için harekete geçti. Göl kenarına atılan atıkları toplamak amacıyla poşetlerle donatılmış öğrenciler, şişe, poşet, ve yemek artıklarını toplayarak çöp bidonlarına attılar.

Öğrencilerden Acıgöl'ü Koruma Seferberliği

Etkinlik kapsamında konuşan öğrencilerden Metin Yüksel, "Acıgöl, ilçemizin önemli doğal güzelliklerinden biri ancak maalesef kirlilikle karşı karşıya. Bu durum bizi derinden üzüyor. Bu nedenle, gölün temizliği için harekete geçtik. Herkesin faydalandığı bir alanı temiz tutmak hepimizin sorumluluğudur. Çevremize duyarlı olmalıyız" dedi.

Öğrencilerden Acıgöl'ü Koruma Seferberliği

Okul Müdürü Ünal Cesur ise, "Okulumuzda sosyal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bu çerçevede, öğrencilerimiz çevre temizliği gibi konularda aktif rol alarak toplumsal farkındalık oluşturuyorlar. Bu projemize katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Onların çabalarıyla daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için adımlar atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Acıgöl'ü Koruma Seferberliği

Karapınar'da gerçekleşen bu çevre temizliği etkinliği, gençlerin çevre bilincini artırmak ve doğal güzelliklerini korumak adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum