Öğrencilerde bir heyecan: E-okul ne zaman kapanacak? 15 tatil ve okul takvimi

Öğrencilerde bir heyecan: E-okul ne zaman kapanacak? 15 tatil ve okul takvimi

Pandemi gölgesinde açılan yeni eğitim-öğretim sezonu nihayet 15 günlük tatile giriyor. Yeni sistem dahilinde uygulanan E-okul ve VBS öğretmen not giriş ekranıyla ilgili sorular ise öğrencilerin ana gündem maddesi haline geldi.

Yeni eğitim öğretim sezonunun ilk yarısı sona eriyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala E-okul VBS not girişine dair sorular da arka arkaya geliyor.

Türkiye genelindeki milyonlarca Milli Eğitim Bakanlığı öğrencisi sözlü ve yazılı notlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi VBS giriş ekranı girişi de bu aramaların başını çekiyor.

E-okul not girişi henüz kapanmadı. Söz konusu sistem öğrencilerin karnelerinin verilmesinden bir kaç gün önce kapanmış olacak.

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

- E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

- Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir.

- Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi. Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

- Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz.

- Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.