Öğrenciler, Mustafa Kutlu'yu anlattı

Öğrenciler, Mustafa Kutlu'yu anlattı

Anadolu Mektebi öğrencileri İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hikayenin yarım asırlık değeri Mustafa Kutlu'yu anma programı düzenledi.

Daha önceden Aksaray, Kastamonu, Burdur ve 26 Nisan'dan beri de Konya'da düzenlenene hikayenin önemli isimlerinden Mustafa Kutlu'yu anma programı İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde geniş katılımla yapıldı.

Programa Anadolu Mektebi öğrencilerinin yanısıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

"GENÇLER KİTAP OKUMAKTA YETERSİZ"

Panelistlerin ardından kürsüye çıkan ve 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın destek verdiği bu projenin düşünce olarak olumlu bulduğunu' ifade eden İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Bu projeyi çok olumlu buluyorum fakat kompakt olarak yeterli bulmuyorum. Buradaki kardeşlerimiz belki Mustafa Kutlu'nun kim olduğunu bilmeyebilirler.. Bu panel ile inşallah Mustafa Kutlu'yu tanıyabilmişizdir. İlk olarak hayatını daha sonra kitaplarını okurlar, ama bizim gençlerimiz kitap okumakta yetersiz. Kitaptan çok, dizi izlemeyi tercih ediyorlar. Önceden akşam için hangi diziyi izleyeceklerini planlıyorlar. Bu program birazcık gençlerimizi kendi kültürüne yöneltmeye vesile olacaktır. Programda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

"KUTLU, FİKİRLERİYLE VAR OLMAK İSTERDİ"

Kültür Bakanlığı Ankara  Devlet Halk Müziği Sanatçısı Şair Bayram Bilge Tokel ise, Mustafa Kutlu için sanat eşittir samimiyettir. Mustafa Kutlu, hayatının anlatılmasını hiç anlatılmasını istemezdi. Yazdıklarıyla, fikirleriyle var olmak isteyen kişiydi. Burada bulunan gençleri tebrik ediyorum şeklinde konuşarak programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program hediyeler eşliğinde sona erdi.

adem-alamdar--(1).jpg

MUSTAFA KUTLU KİMDİR?

 

Erzincan'da doğdu. Erzincan Lisesini (1964), Erzurum A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümünü (1968) bitirdi. Tunceli Lisesinde ve İstanbul'da Vefa Lisesinde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1974'te mesleğinden ayrılarak Dergâh Yayınlarında çalışmaya başladı. Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi'nin yayın müdürlüğünü 3. ciltten itibaren üstlendi. (8 cilt, 1976-1998). İlk hikâyeleri Fikir ve Sanatta Hareket dergisinde çıktı (İlk hikâyesi 'O', 1968). 1979-1982 yılları arasında bu derginin yazı işleri müdürlüğünü yürüttü. Ayrıca Adımlar (Erzurum), Hisar, Türk Edebiyatı, Düşünce, Yönelişler'de hikâyeler yayınladı. Dergâh dergisinin genel yayın müdürü oldu (Mart 1990). Zaman gazetesinde "Bir Demet İstanbul" başlığı ile şehir yazıları (1986), Yeni Şafak gazetesinde kültür ve spor yazıları (1995) yazdı. Kanal 7'de kültür programları hazırladı.

M. Ali Elmacı-Memleket

adem-alamdar--(2).jpg

adem-alamdar--(4).jpg

adem-alamdar--(20).jpg

adem-alamdar--(21).jpg

adem-alamdar--(15).jpg

adem-alamdar--(16).jpg

adem-alamdar--(18).jpg