Öğrenciler, 15 Temmuz ve Afrin şehitleri için fidan dikti

Öğrenciler, 15 Temmuz ve Afrin şehitleri için fidan dikti

- Beyşehir ilçesindeki Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda barınan Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Kampüsündeki fakülte ve yüksek okullarda...

Beyşehir ilçesindeki Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda barınan Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Kampüsündeki fakülte ve yüksek okullarda öğrenim gören öğrenciler, şehitler için Hüyük ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Eşrefoğlu ve Beyşehir Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen Beyşehir Belediyesinin de destek verdiği fidan dikim etkinliğine, üniversite öğrencilerinin yanı sıra yurt personeli de katıldı.

İlçeye bağlı İmrenler Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl şehitler adına oluşturulan hatıra ormanına gelen öğrenciler ile yurt personeli, alanda çok sayıda orman fidanını toprakla buluşturdu.

Beyşehir ve Eşrefoğlu Yurt Müdürü Mustafa Songül, yaptığı açıklamada, hatıra ormanına bu yıl düzenledikleri etkinliklerde diktikleri fidan sayısının toplamda bin 200’e ulaştığını belirtti.

Songül, "15 Temmuz ve Afrin bölgesinde bu vatan için şehadet şerbetini içen şehitlerimizin isimleri, dikilen fidanlara ayrı ayrı şiltleri takılmak suretiyle ebedileştirilmiştir. Bir başka amacımız da KYK olarak bu fidanları oluşturduğumuz alanı daha yeşil bir saha haline dönüştürürken, bu fidanların bakımlarını da zaman içerisinde ihmal etmeyerek kısa sürede bir ağaç haline gelmesini sağlamaktır. Bu çerçevede, gençlerimize doğa sevincini aşılayarak bir farkındalık oluşturmayı da amaçlıyoruz. Bu etkinlikler, bizler gibi öğrencilerimizi de çok mutlu etmektedir." şeklinde konuştu.

Fidan dikim etkinliğine, Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Halil Yavşil, Sağlık-Bir Sen Beyşehir Başkanı Talip Akbulut’un yanı sıra İmrenler Mahallesi sakinleri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :