'Oğlumun hesabını soracağım'

'Oğlumun hesabını soracağım'

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan Şehit Serkan İpek'in annesi Sevdiye İpek, Oğlunun hakkını sonuna kadar arayacağını ifade eden anne İpek, şunları kaydetti:

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan İpek'in (24) annesi Sevdiye İpek, olay yerinden toplanan boş kovanların koruculara ait silahlardan atıldığının belirlenmesiyle ilgili davayı sonuna kadar takip edeceğini bildirdi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan Şehit Serkan İpek'in annesi Sevdiye İpek, günlerdir televizyon seyretmediğini ve gelişmeleri komşulardan ve akrabalarından öğrendiğini belirtti. Oğlunun hakkını sonuna kadar arayacağını ifade eden anne İpek, şunları kaydetti:

''Çocuğumun hakkını arayacağım. Nereye gitmem gerekiyorsa oraya gideceğim. Benim içim yandı. Çocuğumu şehit eden korucular cezalarını çeksinler. 3?4 yıl yatıp çıkmasınlar. Ben çocuğumun hakkını arayacağım. Bu işin peşini bırakmam. Benim ciğerim yanıyor.''

Şehidin ablası Aysel Soylu da çatışmaya katılan diğer askerlerin bir tanesinin dahi karşılık vermemesini anlayamadıklarını belirterek, ''Çok üzgünüz, konuşmaya dermanımız yok. O korucular, iki gün sonra bırakılacak. Kim verecek bunun hesabını? Daha 23 yaşındaydı. 6 metreden vurulmuş diyorlar. 6 metreden asker tanınmaz mı?'' dedi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Sason kırsal kesiminde 17 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, uzman çavuş Serkan İpek (24) şehit olmuş, bir uzman çavuş da yaralanmıştı. Olaydan sonra Kulp Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla 3 korucunun ifadesi alınmış ve olay yerindeki boş kovanların toplanmasından sonra tedbir amacıyla korucuların silahlarına el konulmuştu. Silah ve 9 boş kovan balistik incelemeye gönderilmişti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, olay yerinden toplanan kovanların koruculara ait silahlardan atıldığı belirlenmişti.