Ödüllü Boşnak yönetmene Oscar Akademisinden davet

Ödüllü Boşnak yönetmene Oscar Akademisinden davet

Bosna Hersekli yönetmen Begic, Oscar ödüllerini seçen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğine davet edildi- Begic:- "Davet alan isimlerin listesine baktığınızda hepsi son derece etkileyici kişiler. Bu isimler arasında yer almak gurur verici"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersekli yönetmen Aida Begic, Oscar ödüllerini seçen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisinin üyeliğine davet edildi.

Akademinin bu yıl davet ettiği 774 kişiden biri olan Begic, 2002'de "Tarafsız Bölge" (No Man's Land) filmiyle En İyi Yabancı Film Oscarı'nı alan Danis Tanovic'ten sonra üyelik daveti alan ikinci Bosna Hersekli isim oldu.

Begic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üyeliğin kendisini onurlandıracağını belirterek, "Davet alan isimlerin listesine baktığınızda hepsi son derece etkileyici kişiler. Bu isimler arasında yer almak gurur verici." dedi.

Bosna Hersek'te film yapımında başarılı olabilmek için yatırım yapılması gerektiğini dile getiren Begic, başarısını yatırım, uzun soluklu çalışma ve çaba üzerine temellendirdiğini vurguladı.

- Türkiye'de çekilen filminde sona gelindi

Begic, Türkiye'nin desteklediği ve finanse ettiği üçüncü filmi "Beni Bırakma"nın çekimlerinde sona gelindiğini ifade ederek, "Üçüncü filmimde Bosna Hersek sınırları dışına çıktım. Umuyorum burada film sektöründe çalışan herkes bir gün bunu yapabilir." diye konuştu.

İlk uzun metraj filmi, 2008 yapımı "Kar" ile Cannes Film Festivali'nden ödülle dönen Begic, yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği birçok kısa filmle de uluslararası festivallere katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :