O sözlere anında karşılık... Milli sporcu Erdoğan'a selam çaktı!

O sözlere anında karşılık... Milli sporcu Erdoğan'a selam çaktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemi oldukça meşgul eden asker selamı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Bunlar askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti haftalık grup toplantısında son zamanlarda gündemi oldukça meşgul eden asker selamı hakkında, ''Bunlar askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Bir kız tekvandocumuz asker selamını çakıyor, bunlar korkuyor. Tablo bu. Onun için biz durmadan kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Selamımıza da ara vermeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekatı'nı sürdürdüğü sırada, tüm ülke askerlerimize destek olmuştu. Spor müsabakalarında başarı eden milli sporcularımız, Mehmetçik'e asker selamı göndermişti. Bu durum dünya kamuoyunda tepkilere yol açmış, spor müsabalarında yapılan asker selamının siyasi unsur barındırdığını iddia edip, cezalandırılmalarını istemişti.

Son olarak UEFA yetkilileri, A Milli Takım futbolcuları ve Başakşehirli İrfan Can Kahveci için soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.




Milli tekvandocu Meryem İyin, Sırbistanlı rakibini 21-7'lik skorla yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Büyük zaferi asker selamıyla kutlayan milli sporcu da dünya basınının hedefi haline gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün kendisini örnek gösterip, ''Bir kız tekvandocumuz asker selamını çakıyor, bunlar korkuyor.'' ifadeleri milli sporcuyu bir kez daha gururlandırdı.

İyin, sosyal medya hesabından Erdoğan'ın sözlerini alıntılayarak ''Çok teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım'' dedi.