O eski bildiğiniz Şükran Mahallesini unutun! Temel atıldı

O eski bildiğiniz Şükran Mahallesini unutun! Temel atıldı

Konya'nın Meram ilçesinde, 2 milyar liranın üzerindeki bütçesiyle dikkat çeken Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etabının temeli atıldı. Tören, şehrin ileri gelenleri ve protokolün katılımıyla gerçekleşti.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, açılış konuşmasında kentsel dönüşüm projelerini bir şehrin "yeniden başlama" mücadelesi olarak tanımladı.

Kavuş, bu projenin Türkiye'nin önde gelen projelerinden biri olduğunu belirterek, "Şehre ve Meram'a değer katacak Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi, güzelliği, kalitesi ve her ayrıntısıyla Türkiye'ye örnek olacak nitelikte özellikler taşıyor. Burada yoğunluk veya kat artırımı şeklinde yapılan geleneksel dönüşüm çalışmalarının aksine imar yoğunluğu ve yapı stoğu önemli ölçüde azaltılarak planladık. Projede inşaat yoğunluğu yaklaşık üçte iki oranında düşürüldü. Bu önemli bir rakam. Rantı düşünmeden fedakarlık yaparak gerçekleştirdiğimiz bu projede doğal alanları çoğaltıyor ve yatay mimarinin en güzel örneklerini veriyoruz." dedi.

O eski bildiğiniz Şükran Mahallesini unutun! Temel atıldı

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, projenin şehrin köklü mahallesine yakışır bir çehreye kavuşmasını sağlayacağını belirterek, dönüşümün tarihi dokuyu bozmadan gerçekleştiğini vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, bu tür projelerin şehir ve insan ilişkisinde derin etkilere sahip olduğunu belirterek, Konya'nın dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

O eski bildiğiniz Şükran Mahallesini unutun! Temel atıldı

Konya Valisi Vahdettin Özkan da projenin insanı merkeze alan bir hizmet anlayışının bir göstergesi olduğunu söyledi. Vali Özkan, projenin aynı zamanda tarihi ve kültürel değerlerin ihyasını ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçladığını vurgulayarak, Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.

O eski bildiğiniz Şükran Mahallesini unutun! Temel atıldı

Törende, Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etabının temeli atıldı.

Temeli atılan birinci etap, toplam 21 bin metrekarelik arsa alanı içerisinde 37.401 metrelik inşaat alanına sahip olacak. Tamamıyla tarihi ve coğrafi doku ile yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanan proje 3 ayrı adada 7 blokta 158 adet dükkan ve 149 adet ofis olmak üzere 307 bağımsız bölümden oluşuyor. Yeşil alan olarak bin 124 metre, bu bölgenin önemli bir problemi olan otopark için ise 4 bin 628 metrelik bir alan ayrıldı. Projenin ihale edildiği tarihteki tutarı ise 480 milyon TL.

O eski bildiğiniz Şükran Mahallesini unutun! Temel atıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.