Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:- "Çukur kazıp barikat kurmak, halkın yerleşim yerlerine patlayıcılar döşemek bu halka yapılan bir zulümdür, ihanettir. Bu tamamen darbe mekaniğini devreye sokmaya zemin için yapılmış. Ama Allah hem darbecilere hem

MARDİN (AA) - HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Çukur kazıp barikat kurmak, halkın yerleşim yerlerine patlayıcılar döşemek bu halka yapılan bir zulümdür, ihanettir. Bu tamamen darbe mekaniğini devreye sokmaya zemin için yapılmıştır. Ama Allah hem darbecilere hem de çukur siyaseti yürütenlere fırsat vermedi." dedi.

Yılmaz, beraberinde partisinin GİK Üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan ile PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin'de incelemelerde bulundu.

Esnafı ziyaret eden Yılmaz ve beraberindekiler vatandaşlar görüştü, sorunlarını dinledi.

Yılmaz, vatandaşlara ilçedeki durumla ilgili parti olarak bir rapor hazırlayarak ilgili kurumlarla paylaşacaklarını söyledi.

- "Halka yapılan bir zulümdür, ihanettir"

Yılmaz, yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerin saldırılarının şehirlerde, yerleşim yerlerinde tahribata yol açtığını belirtti.

"Maalesef şehirlerimiz tek tek yakıldı, yıkıldı. Bu süreçten önce özellikle çukur siyasetini kendine rehber edinen, çukur siyasetiyle toplumu, halkı perişan etmeyi düşünen kişilere daha önce de söyledik, onları uyardık. Bu, halkımızın perişanlığı demektir. Çukur kazıp barikat kurmak, halkın yerleşim yerlerine patlayıcılar döşemek bu halka yapılan bir zulümdür, ihanettir." diyen Yılmaz, bu uyarılarının dikkate alınmadığını aktardı.

Yılmaz, şunları ifade etti:

"7 Haziran seçimlerinden önce HDP veya PKK zihniyetinde siyaset yapan partilerin oylarının yüksek çıkması halinde yüksek oy aldıkları yerleri yıkıp yakacaklarını söylemiştik. Maalesef baktığımızda yüzde 90 ve üzerinde oy aldıkları yerlerde çukurlar kazıldı, barikatlar kuruldu, el yapımı patlayıcılar sokaklara, evlere ve camilere tuzaklandı. Neticede son aylarda gördüğümüz bu manzara Nusaybin, Sur, Cizre buna örnektir. İşin ilginç yanı bir yerde bu tahribat görüldükten sonra bundan ders ve ibret çıkarılmayıp diğer şehirlere de bunun sıçramasıdır."

- "Darbe mekaniğini devreye sokmaya zemin için yapılmış"

Terör örgütü PKK'nın saldırılarının bir amaca hizmet ettiğine değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün 15 Temmuz darbe girişimiyle ortaya çıktı ki; bütün bu çukur kazmalar, iç savaş çıkartmaya yönelik, Kürt ve Türk'ü karşı karşıya getirmek, toplumun dindarlarını IŞİD diyerek diğer kendi yandaşlarına hedef göstermek, toplumda kaos ve kargaşa ortamı oluşturmaktı.

Darbe mekaniğinin devreye girmesi için kaos ve kargaşanın olması, halkın can ve mal güvenliğinin kalmaması, insanların birbirine düşman edilmesi, kurtarılmış bölgeler ilan edilmesi lazımdı. Bu tamamen darbe mekaniğini devreye sokmaya zemin için yapılmış. Ama Allah hem darbecilere hem de çukur siyaseti yürütenlere fırsat vermedi."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler