Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması

MARDİN (AA) - Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz ve yönetim kurulu üyeleri, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin ilçesini ziyaret...

MARDİN (AA) - Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz ve yönetim kurulu üyeleri, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin ilçesini ziyaret etti.Nusaybin Adliyesi Baro Temsilciliğinde ilçede görev yapan avukatlarla bir araya gelen Araz, burada yaptığı açıklamada, Nusaybin’de 14 Mart'ta ilan edilen ve 25 Temmuz’da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası meslektaşlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi.
Vatandaşın zarar ve ziyanının tespiti için komisyonlara ve ilgili yerlere başvurup avukatlardan hukuki yardım talep etmelerini isteyen Araz, şunları kaydetti:"Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Dolayısıyla burada vatandaşlarımız istedikleri avukata başvurabilirler ve gidecekleri her avukattan bu konuda tam anlamıyla hukuki yardım alacaklarından şüphe duymasınlar. Bu süreçle ilgili Mardin Barosunun ne yapabileceğini, sürece katkımızın ne olacağını tartışacağız ve bu süreçte Mardin Barosu olarak Nusaybin’de bulunan meslektaşlarımızla beraber Nusaybin halkının bu süreci en az hasarla atlatması için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız." Araz ve beraberindekiler, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman'ı makamında ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler