Nükleer Güvenlik Zirvesi

Nükleer Güvenlik Zirvesi

Çavuşoğlu ve Albayrak, zirve kapsamında dışişleri ve enerji bakanları onuruna verilen yemeğe katıldı

WASHINGTON (AA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin başkenti Washington’da düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi kapsamında konuk bakanlar onuruna verilen çalışma yemeğine katıldı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, zirve için Washington’da bulunan dışişleri ile enerji bakanları onuruna ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yemek verdi. Yemeğe Türk heyetinde yer alan Çavuşoğlu ile Albayrak da katıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, yemekte yaptığı konuşmada, İran ile yaz aylarında varılan nükleer anlaşmayı hatırlatarak, İran’ın nükleer programıyla ilgili anlaşmaya BM Güvenlik Konseyi üyesi 5 ülke ile Almanya’nın katkı verdiğini kaydetti.

Soğuk Savaş döneminde Rusya ile ABD’nin 50 bin savaş başlığı bulunduğunu belirten Kerry, şu anda bu sayının bin 500’e kadar gerilediğini söyledi.

Kerry, nükleer malzemelerin terör örgütlerinin eline geçmesinin engellenmesinin önemine değinerek, dünyanın daha güvenli bir yer olması, nükleer silahların azaltılması, tehlikeli maddelerin yok edilmesi, nükleer bölgelerin güvelik altına alınması ve nükleer silah teknolojisine erişimin engellenmesi için çalıştıklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :