NSU terör örgütü cinayetleri

NSU terör örgütü cinayetleri

Federal Başsavcılık, NSU üyelerinin Anayasayı Koruma Teşkilatı adına muhbirlik yaptığı öne sürülen Ralf Marschner'in yanında çalıştıkları iddialara ilişkin bulguya rastlanmadığını açıkladı

BERLİN (AA) - Almanya Federal Başsavcılığı, dün ortaya çıkan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüyle ilgili iddalara ilişkin bir bulgu olmadığını açıkladı.

Başsavcılıktan bir sözcünün Spiegel Online'a yaptığı açıklamada NSU terör örgütü üyelerinin Anayasayı Koruma Teşkilatı adına muhbirlik yaptığı iddia edilen Ralf Marschner'in yanında çalıştıklarına yönelik bir bulguya henüz rastlamadıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, Federal Başsavcılığın yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak şu ana kadar söz konusu iddiaların araştırıldığını ancak şu ana kadar öyle bir bulgu olmadığını dile getirdi.

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Georg Streiter de hükümet olarak NSU terör örgütünün işlediği cinayetler tümüyle aydınlatılıncaya peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Alman medyasında dün yer alan iddialara göre aşırı sağcı NSU terör örgütü üyesi Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin, Anayasayı Koruma Teşkilatı'na (BfV) muhbirlik yapan Ralf Marschner'in yanında çalıştıkları öne sürülmüştü.

Medyada yer alan habere göre, Uwe Mundlos'un 2000-2002 yıllarında inşaat firması sahibi Ralf Marschner'in yanında Max Floria Burkhard sahte kimliğiyle çalıştığı iddia edildi. Haberde, Ralf Marschner'in ''Primus'' kod adıyla Anayasayı Koruma Teşkilatı'na muhbirlik yaptığı, bu kişinin aşırı sağcı çevrelerdeki kod adının ''Manole'' olduğu belirtildi.

Alman Haber Ajansındaki (DPA) haberde de Münih'te süren NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe'nin de aynı iş yerinde çalıştığı belirtildi.

- NSU davası

NSU üyeleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de banka soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin, en son kiraladıkları evi, delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013'te görülmeye başlayan davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

Münih'te süren NSU davasının 274. duruşması 12 Nisan'da yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler