Nisan ayı ihracat rakamları

Nisan ayı ihracat rakamları

KOTO Başkanı Özdağ:-"Devletimizin ihracatımızın önünü açacak adımlar atması ve uluslararası pazarlarda azalmaya başlayan pazar paylarımızın yeniden toparlaması için ilgili enstrümanları bir an önce harekete geçirmesini bekliyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, devletin ihracatın önünü açacak adımlar atmasını ve uluslararası pazarlarda azalmaya başlayan pazar paylarını yeniden toparlaması için ilgili enstrümanları bir an önce harekete geçirmesini beklediklerini bildirdi.

Özdağ, yazılı açıklamasında, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

İhracatın nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 11,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğine işaret eden Özdağ, yılın ilk 4 ayında ise yüzde 8,4 kayıpla 46,2 milyar dolar ihracat yapıldığını belirtti. Özdağ, son 12 aylık dönemde de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 gerilemeyle 139,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Özdağ, yine TİM verilerine göre, Kocaeli’nin ihracatının 2015 yılı nisan ayında 1 milyar 33 milyon 884 bin dolar, 2016 yılının aynı döneminde ise yüzde 15,20 azalarak, 876 milyon 697 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yılın ilk dört ayında ise ihracat, bir önceki yıla göre yüzde 10,76 azalarak 3 milyar 398 milyon 321 bin dolar oldu. Devletimizin ihracatımızın önünü açacak adımlar atması ve uluslararası pazarlarda azalmaya başlayan pazar paylarımızın yeniden toparlaması için ilgili enstrümanları bir an önce harekete geçirmesini bekliyoruz. Özellikle Suriye meselesi ekseninde gelişen birçok hadise, bizim ihracat açısından sorun yaşamamıza neden olmuştur. İçeride ve dışarıda daha yoğunlaşılmasını gerektiren, önemli krizler ve gelişmelerle karşı karşıya kalmış durumdayız. Temennimiz, biran evvel bu güçlüklerin üstesinden gelinerek, üretim ve satışlarımızın artışını destekleyecek özellikle ihracat politika ve teşviklerinin ivedilikle gündeme getirilmesi ve tatbik edilmesidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :