Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Nisan ayı raporuna göre, Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda yüzde 69,80 artış kaydetti. Raporda en dikkat çeken noktaları sizin için derledik.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, TÜFE yıllık bazda yüzde 69,80 artarak dikkat çeken bir seviyeye ulaştı. Aylık bazda ise TÜFE yüzde 3,18 artış gösterdi. Bu veriler, ülkedeki enflasyonun hala önemli bir sorun olduğunu gösteriyor.

Rapora göre, enflasyonun en düşük artış gösterdiği ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Diğer yandan, eğitimde yüzde 103,86'lık bir artışla en yüksek oranı gördük. Sağlık ise bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup olarak öne çıktı.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) ise yıllık bazda yüzde 72,72 artış kaydetti. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki artış oranı yıllık bazda yüzde 72,72 olarak belirlendi.

Diğer bir önemli endeks olan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık bazda yüzde 55,66 artış gösterdi. İmalat ürünlerindeki artış ise yüzde 60,03 oldu. Sanayinin dört sektöründe yıllık değişimlere bakıldığında ise madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış kaydedildi.

Bu veriler, Türkiye ekonomisinin enflasyon ve üretimdeki artış hızının devam ettiğini gösteriyor. Bu durum, ekonomi politikalarının daha fazla gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler