Nirengi Gösterisiyle Kültür Şöleni

Nirengi Gösterisiyle Kültür Şöleni

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Anadolu'dan Balkanlar'a uzanan renkli danslarla dolu "Nirengi" gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Başkan Şadi Özdemir, sanata desteklerinin süreceğini vurguladı.

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, geniş bir coğrafyanın kültürel mirasını yansıtan "Nirengi" gösterisiyle seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde sahnelenen gösteri, Anadolu'dan Balkanlar'a ve Kafkaslar'a uzanan renkli danslarla dolu bir şölen sundu.

Renkli Danslarla Dolu Bir Şölen

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 350 kişilik dev kadrosuyla ulusal ve uluslararası alanda sayısız başarıya imza atmış bir ekip. "Nirengi" gösterisi, Türkiye'nin dört bir yanından ve farklı yörelerden derlenen halk oyunlarını modern bir bakış açısıyla yorumlayarak seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Nirengi Gösterisiyle Kültür Şöleni

Gösterinin ilk kısmında, Türkiye'de ilk defa kurulan master grupları ve parlayan yıldızlar sahne aldı. 150 dansçının aynı anda sahne aldığı gösteri, izleyicileri Ege'den Akdeniz'e, Doğu Anadolu'dan Karadeniz'e uzanan bir yolculuğa çıkardı. Ardından sahne alan yıldızlar grubu ise Kafkaslar'dan Anadolu'ya uzanan gösterileriyle Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

Gösterinin ikinci kısmında, 5 kez dünya birincisi olan gösteri grubu Türkiye'nin 12 bölgesine ait yöresel dansları modern anlayışla yorumladı. Semahtan Balkanlar'a, Sirtaki'den Karadeniz'e uzanan gösteriler, özel mizansenlerle sunularak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Nirengi Gösterisiyle Kültür Şöleni

Sanata Destek Devam Edecek

Gecenin finalinde tüm grupların bir araya gelerek sergilediği "Nirengi" gösterisi büyük alkış aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gösterinin Nilüfer'in rengi haline geldiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti ve sanata desteklerinin süreceğini vurguladı. Özdemir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü hatırlatarak, Cumhuriyet ateşinin Nilüfer'de hiçbir zaman sönmeyeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.