Nilay İşlek'in fotoğrafları "X-Photographers"a kabul edildi

Nilay İşlek'in fotoğrafları "X-Photographers"a kabul edildi

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Nilay İşlek'in fotoğrafları Fujifilm’in "X-Photographers" isimli internet sitesinde sergilenmeye değer bulundu.Konuya...

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Nilay İşlek'in fotoğrafları Fujifilm’in "X-Photographers" isimli internet sitesinde sergilenmeye değer bulundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İşlek, Türkiye'deki 5 erkek fotoğrafçının ardından, Fujifilm X serisi fotoğraf makinelerini kullanan dünya çapındaki seçkin fotoğrafçılar arasında yerini aldı.

Uzun yıllardır fotoğraf sanatının içinde yer alan ve ağırlıklı olarak günlük yaşamın içindeki sokakları fotoğraflayan İşlek, siteye kabul edilen ilk Türk kadın fotoğrafçı oldu.

Nilay İşlek'in Paris, Moskova, Amsterdam, Roma ve Türkiye'de çektiği 33 fotoğrafı sitede yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İşlek, gezmenin ve görmenin kişinin görsel belleğini, bakış açısını ve üretkenliğini geliştiren bir eğitim olduğunu belirterek, "Gezen kişi, yaşama dair sorgulamalarını yapar, birikimini sağlar. Fotoğraf sanatını da bu işe dahil ettiğimizde, bakmak ve görmenin farkındalığını yaşarız. Hem gezgin, hem fotoğrafçı olarak yollardayım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :