Nijerya'nın yurt dışına kaçırılan paraları geri gönderilecek

Nijerya'nın yurt dışına kaçırılan paraları geri gönderilecek

Nijerya, İsviçre ve Dünya Bankası arasında imzalanan anlaşmayla 1993-1998 yılları arasında yurt dışına kaçırılan paraların geri gönderilmesine karar verildi

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da General Sani Abacha'nın devlet başkanlığı döneminde yurt dışına kaçırılan paralar geri gönderilecek.

Nijerya, İsviçre ve Dünya Bankası arasında imzalanan anlaşmayla General Abacha döneminde yurt dışına kaçırılan paraların geri gönderilmesi kararı alındı.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Salihu İsa, yaptığı açıklamada, anlaşmanın Nijerya, İsviçre ve Dünya Bankası arasında imzalandığını belirtti.

İsa, geri gönderilen paraların Ulusal Sosyal Yatırım Programı çerçevesinde ülkedeki yoksulluğun önlenmesine yönelik projelerde kullanılacağını dile getirdi.

Anlaşma, Nijerya'ya geri gönderilen paraların kullanıldığı yerlerin takibi ve herhangi bir yolsuzluk yapılmaması konusunda önlemler de içeriyor.

İsa açıklamasında, bu anlaşmanın Nijerya için önemli bir adım olduğunun altını çizerek artık Nijerya'dan yurt dışına kaçırılan paraların geri gönderilmesi için bir kapının açıldığını vurguladı.

Dönemin Devlet Başkanı General Abacha tarafından 1993-1998 yılları arasında yurt dışına kaçırılan paraların önemli bir kısmı Batılı bankalarda saklanıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :