Nijerya'da kilisenin çatısı çöktü

Nijerya'da kilisenin çatısı çöktü

Akwa-Ibom eyaletinde bir kilisenin çatısının çökmesi sonucu en az 60 kişi yaşamını yitirdi

LAGOS (AA) – Nijerya'nın güneyindeki Akwa-Ibom eyaletindeki bir kilisenin çatısının çökmesi sonucu en az 60 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Olay sırasında kilisede bulunan görgü tanıkları, eyaletin başkenti Uyo'daki kilisenin henüz yapım aşamasında olduğu, inşaat işçilerinin kiliseyi cumartesi günkü bir törene yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Arama kurtarma ekibinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, çatısı çöken kiliseden en az 60 kişinin cesedinin çıkarıldığını, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Kilisenin metal çatısının çöktüğü sırada içeride Eyalet Valisi Udom Emmanuel'in de bulunduğunu aktaran görgü tanıkları, valinin olaydan yara almadığını dile getirdi.

Vali Sözcüsü Ekerete Udoh, eyalet yönetiminin olayla ilgili soruşturma açacağını, yapı standartlarından ödün verilip verilmediğinin araştırılacağını ifade etti.

Nijerya'nın Lagos kentinde, 12 Eylül 2014'te Tüm Uluslar Sinagog Kilisesi devam eden yenileme çalışmaları sırasında çökmüş, olayda 116 kişi yaşamını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :