Nijerya'da İslami davet semineri düzenlendi

Nijerya'da İslami davet semineri düzenlendi

ABUJA (AA) - Nijerya'nın başkenti Abuja'da, Nijerya İhsan Müslüman Konseyi (CIMCON) tarafından Yıllık Ulusal Davet Semineri düzenlendi.CIMCON'un Abuja'nın...

ABUJA (AA) - Nijerya'nın başkenti Abuja'da, Nijerya İhsan Müslüman Konseyi (CIMCON) tarafından Yıllık Ulusal Davet Semineri düzenlendi.

CIMCON'un Abuja'nın Kubwa bölgesinde düzenlediği seminerde, Nijerya'nın dört bir yanından gelen katılımcılara İslami davet ve Müslüman ahlakının nasıl olması gerektiğine yönelik dersler verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Abuja Din Ataşesi Ali Kaşıkırık, seminerde yaptığı konuşmada, "Nijerya İhsan Müslüman Konseyi, bizi seminerde konuşma yapmamız için davet etti. Biz de İslami davet ile ilgili fikirlerimizi söyledik ve kendileriyle daha yakından tanışma fırsatı elde ettik." dedi.

Kaşıkırık, seminerin hem Nijerya hem de Müslümanlar için çok faydalı olduğunu vurgulayarak bu vesilelerle Türkiye'yi Nijerya'da tanıttıklarını belirtti.

Organizatörlerden Adem İdris Tahir ise seminere Nijerya'nın farklı bölgelerinden insanların katıldığını söyledi.

Tahir, "İslam'ı daha iyi anlatmak için bu eğitimi veriyoruz. Amacımız barış dini olan İslam'ı Nijerya genelinde tanıtabilmek ve kardeşlik ruhunu yaygınlaştırmaktır." dedi.

Yıllık Ulusal Davet Semineri her yıl CIMCON'un organizasyonuyla Nijerya'da farklı katılımcılarla düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :