Nijerya, Türkiye ile ticari ilişkileri artırmak istiyor

Nijerya, Türkiye ile ticari ilişkileri artırmak istiyor

Kaduna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Bello:- "Türkiye de dahil diğer D-8 ülkeleri ile ticari ilişkileri artırmak istiyoruz"- "Kültür balıkçılığı, ayakkabı ve deri alanlarında Türkiye'den destek alabiliriz"

ABUJA (AA) - Nijerya'nın Kaduna eyaleti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Abdul Alimi Bello, Türkiye de dahil diğer D-8 (gelişmekte olan 8 ülke) ülkeleri ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini ifade ederek, kültür balıkçılığı, ayakkabı ve deri alanlarında Türkiye'den destek alabileceklerini bildirdi.

Bello, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye de dahil diğer D-8 ülkeleri ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini ifade etti.

Kültür balıkçılığı, ayakkabı ve deri alanlarında Türkiye'den destek alabileceklerini bildiren Bello, D-8 üyesi her devletin karşılıklı çıkar ilişkisi üzerine ticaret ve sanayi alanında birbirlerini destekleyebileceğini kaydetti.

Bello, karşılıklı vize kolaylığının da sağlanabileceğini, iş adamları için 5 yıllık birden çok girişli vize muafiyeti için planlama yapıldığını bildirdi.

İzmir'de, geçen ay bir araya gelen D-8 üyesi 8 ülkenin ticaret ve sanayi odası başkanı, çeşitli alanlarda iş birliğini artırma kararı almıştı.

D-8, Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :