Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin sağlık durumu

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin sağlık durumu

Buhari:- "Doktorların tavsiyesiyle görevime geri dönerek halkıma hizmet edeceğim"

ANKARA (AA) - Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yaklaşık 2,5 aydır tedavi gördüğü İngiltere'den yakında ülkesine döneceğini ve halkına hizmet edeceğini duyurdu.

Devlet Başkanı Buhari, Gineli mevkidaşı Alpha Conde ile telefonda görüştükten sonra basına yaptığı açıklamada, "Sağlığıma kavuşabilmem için ülke çapındaki dualarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bana yaptığınız bu iyiliği hiç unutmayacağım. Umarım şu an iyileştiğim haberini aldınız, yakında doktorların tavsiyesiyle görevime geri dönerek halkıma hizmet edeceğim." dedi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Femi Adesina, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Başkan Buhari'nin üst düzey bürokratlar ve parti delegasyonu ile İngiltere'de öğle yemeğinde bir araya geldiğini bildirmişti.

Görüşmenin 1 saatten fazla sürdüğünü kaydeden Adesina, "Doktorlar yeşil ışık yakar yakmaz Buhari ülkesine dönecek." ifadesini kullanmıştı.

Tedavi amacıyla 19 Ocak'ta Londra'ya geçen, 2 ay sonra Nijerya'ya dönen Buhari, bir süre önce tekrar Londra'ya gitmişti. Buhari'nin Londra'da ne kadar kalacağı bilinmiyordu.

Fulani kökenli 74 yaşındaki Buhari, darbeyle 31 Aralık 1983'te Devlet Başkanlığı görevine geldi.

Buhari'nin bu görevi 27 Ağustos 1985'te sona erdi. Nijerya ordusundan tümgeneral rütbesiyle emekli olan Buhari, 2015 genel seçimlerini kazanarak yeniden Devlet Başkanlığı görevini üstlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :