Nijer'de Boko Haram saldırısı

Nijer'de Boko Haram saldırısı

Örgütün, ülkenin güneydoğusunda düzenlediği saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi

NIAMEY (AA) - Nijer'de Boko Haram saldırısında ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü.

Bosso Belediye Başkanı Mamadu Bako, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boko Haram'ın, ülkenin güneydoğusundaki Yebi kasabasına saldırı düzenlediğini, 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Bako, militanların kasabadaki evlerin çoğunu ateşe verdiğini de kaydetti.

Görgü tanıkları ve insani yardım yetkilileri ise olayda en az 20 kişinin öldüğünü ve onlarca yaralının bulunduğunu ileri sürerek, ateşe verilen evlerde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğüne, bu nedenle ölü sayısının artabileceğine dikkati çekti.

Boko Haram'ın Nijer'de en çok saldırı düzenlediği bölgelerden biri olan Diffa'da yaklaşık iki yıldır olağanüstü hal yaşanıyor.

Öte yandan geçen hafta Nijerya'da, Boko Haramla mücadele çerçevesinde bölgesel güvenlik zirvesi düzenlenmişti.

İlki 17 Mayıs 2014'te Paris'te yapılan ve ikincisi Nijerya'nın başkenti Abuja'da gerçekleştirilen zirveye, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken dahil olmak üzere Çad, Nijer, Kamerun, Benin, Orta Afrika Cumhuriyeti, Gabon ve Togo devlet başkanları, BM, Afrika Birliği ve Çin'den üst düzey yetkililer katılmıştı.

Zirvenin sonuç bildirgesine göre, Boko Haram 2009'dan bu yana 20 bin kişinin ölümüne, 2,6 milyon kişinin de göç etmesine neden oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :