Nijer'de Boko Haram ile mücadele

Nijer'de Boko Haram ile mücadele

Devlet Başkanı Issufu: "Boko Haram ile savaş galibiyetle sonuçlanacak"

NIAMEY (AA) - Nijer Devlet Başkanı Mahamadu Issufu, Boko Haram'a karşı yürütülen mücadelenin galibiyetle sonuçlanacağını belirtti.

Nijer'in bağımsızlığının 56'ncı yıl dönümü kapsamında devlet televizyonunda konuşan Issufu, ülkenin Libya, Nijerya ve Mali ile olan sınırlarının güvenliği için binlerce askerin görev yaptığını, halkın güvenliği için de birliklerin kasabalara operasyonlar düzenlediğini dile getirdi.

Örgütün en çok saldırdığı ülkenin güneydoğusundaki Diffa bölgesi sakinlerine seslenen Issufu, "Boko Haram'ın tehditleri karşısında çok sayıda kişinin endişe duyduğunu biliyorum. Ama Boko Haram ile savaş galibiyetle sonuçlanacaktır." ifadesini kullandı.

Örgüte karşı kurulan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücünün (FMM) 28 Temmuz'daki operasyonunda, Nijerya'nın Damasak kentinin kontrolünün ele geçirdiğini ve Nijerli birliklerin bu konuda önemli katkıları olduğunu kaydeden Issufu, müdahale gücündeki askerleri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle geçen yıl faaliyete başlayan FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :