Nijer'de Boko Haram ile mücadele

Nijer'de Boko Haram ile mücadele

Boko Haram'ın saldırı düzenlediği Diffa kentinde olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı

NIAMEY (AA) - Nijer'de Boko Haram'la mücadele kapsamında Diffa bölgesinde ilan edilen olağanüstü halin 3 ay uzatıldığı belirtildi.

Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Boko Haram'ın saldırı düzenlediği ülkenin güneydoğusundaki Diffa bölgesinde, Şubat 2015'te başlatılan olağanüstü halin birçok kez uzatılmasına rağmen örgütün eylemlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, güvenlik durumunun kaygı verici olduğu ifade edilerek, bölgedeki olağanüstü halin, 25 Ekim'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Askeri uzmanlar, Çad Gölü'ndeki ülkeleri hedef alan Boko Haram'ın son dönemde, bölgedeki diğer ülkelere göre savunma mekanizması daha zayıf kalan Nijer'e saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkati çekiyor.

Örgütün haziranda ele geçirdiği ve kısa süre içinde güvenlik güçlerince tekrar kontrol altına alınan Bosso bölgesine saldırısında, 30 Nijerli asker yaşamını yitirmişti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :