Niğde'nin Gururu: Avrupa 2.'si Emine Kılınç Memleketine Döndü

Niğde'nin Gururu: Avrupa 2.'si Emine Kılınç Memleketine Döndü

Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, Avrupa 2.'si olarak Niğde'ye coşkuyla döndü.

Niğde'nin gururu milli sporcu Emine Kılınç, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda ay yıldızlı formayla ringe çıktı. Çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini mağlup ederek finale yükselen Kılınç, finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti ve Avrupa 2.'si oldu.

Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde coşkuyla karşılanan milli sporcu, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlket Ötgünlü tarafından tebrik edildi. Ötgünlü, "Daha önce iki kez Türkiye şampiyonu olan Emine Kılınç, ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek Avrupa 2.'si oldu. İnşallah bu başarısı daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğini belirten Kılınç, heyecanını ve mutluluğunu dile getirirken, "Zorlu bir yarıştı, elimden gelen her şeyi yaptım. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciliği oldu. Şampiyonluk istiyordum ama nasipte bu varmış. Dünya şampiyonası var önümde, daha iyi çalışacağız" şeklinde konuştu.

Milli sporcunun annesi Fatma Erdoğan, duygu ve mutluluğu yaşadıklarını belirterek, "Çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok başarılı günleri olacak. İnanıyoruz ve güveniyoruz. Hocalarının da desteğiyle daha güzel günlere geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Antrenörü Abdurrahman Özben ise, milli sporcunun yaşadığı sakatlığa rağmen güzel bir mücadele sergilediğini ve diğer şampiyonalara daha sıkı hazırlanacaklarını belirtti.

Niğde'nin Gururu: Avrupa 2.'si Emine Kılınç Memleketine Döndü

Niğde'nin Gururu: Avrupa 2.'si Emine Kılınç Memleketine Döndü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.