Niğde'deki kız kaçırma iddiası

Niğde'deki kız kaçırma iddiası

Tatil için dedesinin yanına geldiği köyde 3 kişi tarafından zorla kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki V.D, özel ekip tarafından bulundu- V.D'yi kaçırdığı iddia edilen 3 zanlı yakalandı- Zanlılardan Hasan B. hastaneye getirilişi sırasında V.D'nin yakınla

NİĞDE (AA) - Niğde'de, tatil için dedesinin yanına giden ve 3 kişi tarafından zorla kaçırıldığı öne sürülen 14 yaşındaki V.D, jandarmanın oluşturduğu özel ekip tarafından bulundu.

V.D'nin pazartesi günü kaçırıldığı iddiası üzerine İl Jandarma Komutanlığı 40 kişilik özel ekip oluşturdu. Kırsal alanda ve dağda arama çalışması yapan ekipler, V.D'nin Bor ilçesine bağlı Tepeköy'e götürüldüğü bilgisi üzerine buraya gitti.

V.D, kendisini kaçıran Hasan B. ile zanlının Tepeköy'deki ablasının evinde bulundu. Hasan B, jandarma ekiplerince gözaltına alındı, V.D. ise aileye teslim edildi.

Niğde Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Hasan B, genç kızın yakınlarının yumruklu saldırısına uğradı.

Jandarmanın araya girmesiyle olay yatıştı, daha sonra hastane önüne çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

V.D. de Niğde Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Öte yandan Hasan B'ye yardım ettiği öne sürülen Zekeriya D. ve Kadir S. ise kent merkezinde yakalandı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada özel ekip ile dağda çatışmaya giren Hasan B'nin ağabeyi Hüseyin B'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Hüseyin B'nin köydeki ikametlerinde çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.

V.D'nin dayısı Y.D, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu aşamaya kadar birçok insanın yardımını aldık. Bundan sonra daha çok yardıma ihtiyacımız var. Buradan kamuoyuna sesleniyoruz, lütfen bizden desteğinizi çekmeyin, esirgemeyin. O kız benim yeğenim değil, artık herkesin çocuğu." diye konuştu.

- Valilikten açıklama

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu da yaptığı yazılı açıklamada, Hasan B. ve beraberindeki iki arkadaşının 51 KG 614 plakalı araç ve silah zoruyla V.D'yi kuzeni F.D'nin yanından kaçırdıkları iddiası üzerine çalışma başlatıldığını belirtti.

Peynircioğlu, yapılan çalışma, takip ve araştırma sonucu, önce kaçırma olayını gerçekleştiren Z.D. ve K.S.'nin Niğde'de yakalandığını kaydederek şunları kaydetti:

"V.D'nin kaçırılmasına müteakiben oluşturulan 40 kişilik ekiple Fesleğen, Tepeköy, Karanlıkdere, Okçu, Ballıköy ve yaylalarında 72 saat geceli gündüzlü pusu ve arazi arama tarama faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan teknik takip ve araştırma sonucu kaçırılan V.D. ve kaçıran H.B'nin Bor İlçesi Tepeköy’de bulunan H.B'nin kız kardeşinin evinde oldukları tespit edilmiş ancak evde ilk etapta bulunamayan şahısların yatağın altına gizlendikleri tespit edilmiş ve yakalanmışlardır."

- Olay

Tatilini geçirmek üzere merkeze bağlı Fesleğen köyünde yaşayan dedesinin yanına gelen V.D, 25 Temmuz Pazartesi günü bir akrabasıyla babaannelerine ekmek götürmek için evden ayrılmış, bu sırada 3 kişi tarafından zorla bir arabaya bindirildiği iddia edilen V.D'den bir daha haber alınamamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :