Niğde'de yöresel ürün eğitimi

Niğde'de yöresel ürün eğitimi

NİĞDE (AA) - Niğde'de, AB hibe kapsamında desteklenen "Tarımda kayıtlı istihdama eğitimin kattığı sinerji" projesi kapsamında kırsalda yaşayan kadınlara...

NİĞDE (AA) - Niğde'de, AB hibe kapsamında desteklenen "Tarımda kayıtlı istihdama eğitimin kattığı sinerji" projesi kapsamında kırsalda yaşayan kadınlara yönelik yöresel ürün eğitimi başladı.

Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, eğitim salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsaldaki gençleri ve kadınları hayata kazandırmak amacıyla yürütülen projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İlçe, köy ve şehir merkezinde 30 kadına bitkisel üretim, depolama ile hayvansal üretimi değerlendirme hakkında eğitim verildiğini belirten Kenar, şunları kaydetti:

"Eğitimin sonunda yöresel ürünleri değerlendirme konusunda da bilgi verilecek. Projenin son aşaması buydu. Yöresel ürünler dediğimizde Niğde, elma, patates, lahana, kiraz ve fasulye gibi 56 ürün içerisinde Türkiye sıralamasında 5. sırada. Bu nedenle yöresel ürünler ön plana çıkmaktadır. Ziraat Odası demek, ziraatçı demek, çiftçi demek, köylünün ürettiği ürünleri değerlendirmesi demek. O yüzden bu eğitimi yapmış bulunuyoruz."

- Unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünler tanıtılacak

Kenar, proje ile Niğde'nin yöresel yemeklerini Türkiye'ye tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu eğitimde her ne kadar içerisinde aşçılık eğitimi gibi görünse de bizim asıl hedefimiz yöremizde unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünleri tekrar hayata geçirerek tanıtmak." dedi.

Kursiyerlerin eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığından sertifika alacağını dile getiren Kenar, "Sertifika ile iş yeri açabilecekler, evde de ürettikleri ürünleri satabilecekler. Ayrıca kooperatifleşme gibi kurumsallaşma çabamız da var." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler