Niğde'de "Türkiye 1. Tavukçuluk Araştırmaları Çalıştayı"

Niğde'de "Türkiye 1. Tavukçuluk Araştırmaları Çalıştayı"

NİĞDE (AA) - Niğde'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle...

NİĞDE (AA) - Niğde'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye 1. Tavukçuluk Araştırmaları Çalıştayı" başladı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki çalıştaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, sektör temsilcileri ve bilim insanları katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, amaçlarının tavukçuluk araştırmalarında yol haritası belirlemek olduğunu belirtti.

Tavukçulukta tüketimden daha fazlasının üretildiğini ifade eden Şekeroğlu, "Dolaysısıyla fazla ürünlerin ihraç edilmesi gerekiyor. Bu nedenle çevre ülkelerde huzurun, barışın biran önce sağlanması gerekiyor. Tavukçuluk sektörünün bir diğer sorunu da maliyetler. Türkiye, bu şartlara rağmen dünyayla rekabet ediyor ve ilk 10 sırada yer alıyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :