Niğde'de tarihi eser operasyonu: 8 gözaltı

Niğde'de tarihi eser operasyonu: 8 gözaltı

NİĞDE (AA) - Niğde'de tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla...

NİĞDE (AA) - Niğde'de tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak kazı ve tarihi eser kaçaklığı yapıldığı ihbarı üzerine bölgede çalışma başlattı.

Ekipler, yaptıkları çalışmada, Ergün E, Hüseyin B, Necibe B, Melike Rabia E, Mevlüt Y. ve Lütfi B'yi kaldıkları otelde gözaltına aldı.

Zanlıların kaldıkları yerde ve araçlarında yapılan aramalarda, 11 sikke ve madeni para, "basın görev aracı", "görevli polis muhabiri" ve "polis muhabiri istihbarat gazeteci yazar" ve isme düzenlenmiş sahte kimlik kartları ile 6 tarihi eser tanıtım kitabı ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerine karıştıklarının tespit edildiği ve olayla ilgili iki kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, iki şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerin konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiği, vatandaşların zengin olma hayaliyle bu tür dolandırıcılara itibar etmemeleri istendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :