Niğde Valiliğinde "Açık Kapı" masası kuruldu

Niğde Valiliğinde "Açık Kapı" masası kuruldu

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Açık Kapı Projesi"nin faaliyetlerinin yürütüleceği Açık Kapı Masası...

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Açık Kapı Projesi"nin faaliyetlerinin yürütüleceği Açık Kapı Masası hizmete girdi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kamu hizmetlerine kolay erişiminin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması amacıyla başlatılan "Açık Kapı Projesi"ni valilik binasında hizmete açtı.

Vali Şimşek, burada yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Açık Kapı" hizmetini Niğde'de de uygulamaya koyduklarını söyledi.

Projenin amacının vatandaşların kamu hizmetine daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak olduğunu belirten Vali Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu sayede vatandaş memnuniyetini ve kamu hizmet kalitesini artıracağız ayrıca vatandaşla devlet arasındaki karşılıklı güven ve iletişimi daha üst seviyelere taşıyacağız. Konuyla ilgili eğitim almış 5 arkadaşımız görevlendirildi. Bu noktada vatandaşlarımızın müracaatlarını alacaklar, ilgili birimlerle takibini yapacaklar ve 7 gün içerisinde de neticeyi vatandaşlarımıza bildirecekler. Yine konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla bir amir bir memur sorumlu tutuldu. Vatandaşlarımız buraya gelip müracaatta bulunabilecekleri gibi 'www.acikkapi.gov.tr' adresi ve 'açıkkapı' mobil uygulamasından elektronik olarak da müracaatlarını yapabilecekler ve 7 gün içerisinde kendilerine SMS ile dönüş yapılacaktır. Bu hizmetin ilimize hayırlı olmasını diliyorum."

Vali Şimşek, kendisinden yardım isteyen bir teyzeyle de yakından ilgilendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :